SHINING – Trondheim (Pstereo 2013) – Blæst

SHINING – Trondheim (Pstereo 2013) – Blæst

Norske Shining har jeg aldri fått taket på. Om det er på grunn av at de ikke har fått nok tid på seg eller om jeg er teit når det gjelder musikksmak fordi jeg verken er noen stor fan av jazz eller black metal, det vet jeg rett og slett ikke. Jeg har sett dem en gang før live, på en større scene, og jeg ble ikke imponert den gangen. Nå skulle jeg derimot gi dem en ny sjanse, for noe måtte det da være som gjør at dette bandet blir skrytt opp i skyene både hos fansen og av presse. Jeg kan da ikke være så jævla sær i musikksmaken eller teit om du vil.

Det var litt skuffende at ikke lokalet på Blæst var fullt da konserten begynte og enda mer skuffende at det krympet synlig utover i konserten. Det var ikke bandet sin skyld. De ga alt og de klarte å gi meg et nytt syn på sin musikk.

Det begynte bra. Jeg likte hva jeg hørte. Det var både intenst, bra, litt småpsykotisk og i tillegg var lyden bra. Men det roet seg litt utover i settet og det hele forløp seg som en helt grei rockekonsert. Jeg var ikke imponert, selv om det ble servert et og annet sinnsykt knall parti fra scenekanten også under denne slappere perioden av konserten. Jeg vurderte nesten å gå hjem, men valgte å bli litt lengre for å høre om det ville bli bedre. Noe det definitivt ble. Det tok noe så sinnsykt av. Om det var jazzlåtene eller om det var at de spilte sine mest kjente låter eller om det var intensiteten og kjemien mellom band og publikum som bare nådde klimaks, skal være usagt. Moro var det uansett og det var tydelig at gutta på scenen likte seg og at folket i salen likte det de så og hørte.

Stemningen i salen var på lik linje med utviklingen av konserten. Den var topp i starten, noe redusert utover i settet før den igjen nådde toppen på siste del. Jeg var glad jeg var der og fikk endelig oppleve et Shining jeg endelig skjønte og likte. Så var det en fjert foran meg som slapp en illeluktende fjert og jeg valgte å gå ut og hjem.

 

http://www.shining.no/

http://www.pstereo.no/