ENDOGENIC – Trondheim – Fru Lundgreen

ENDOGENIC – Trondheim – Fru Lundgreen

Endogenic inviterte til fest på Fru Lundgreen 15. juni og jeg var selvsagt på plass. Det spennende bandet Strandhugg stilte som support og med to så spennende band på scenen, lå alt til rette for en knall aften.

Strandhugg. Jeg må innrømme at jeg ikke har hørt en eneste tone av bandet før de gikk på scenen, men jeg hadde hørt mye skryt fra flere hold og hadde dermed relativt store forventninger. Ble ikke helt overbevist av ei til dels kjedelig åpningslåt og proppet ørene med lekre gule ørepropper og fordypet meg i en kald pils. Våknet heldigvis opp igjen fra dvalen da bandet begynte å vise sitt potensiale i andrelåta og mine ører ble skilt fra øreproppene. Derfra og ut ble jeg fan, for bandet hadde virkelig mye å fare med. Det var rett og slett knallbra. Låtene var gode med flotte overganger og mange nydelige riff og det er alltid like moro å se slik herlig spilleglede fra et godt samspilt band som helt klart klarte å leve opp til Meshuggah-sammenligningen jeg ble fortalt de hadde. Dette vil jeg se mer av. Kongebra konsert.

Endogenic har tre konserter på samvittigheten. Jeg hadde sett to av disse og påberoper meg tittelen «Endogenic-kjenner». Gutta åpnet godt, det var god lyd og det var lett å se at de spilte uten noen som form for press på seg denne kvelden. De slapp seg mer løs, det var mindre stivt og de fikk vist hva som bor i dem. De hadde et godt tak på publikum og alt var bare fryd og gammen. Men på slutten av konserten skjedde noe merkelig. De sluttet å spille tight, de begynte å rote det til og det ble alt annet enn samspilt metal vi fikk høre. Jeg tror flere enn meg fikk et ønske om å være et annet sted der og da. Skal de få et rykte på seg som et bra liveband (noe de er når de vil) og dra mye folk til fremtidige konserter, må de kutte ut slikt tull. Men fram til tullet begynte, låt det virkelig bra.

Kvelden åpnet som du skjønner ikke helt topp og avslutningen var bare unødvendig tøv, men alt i mellom der fra begge bandene var überbra og sånn sett var kvelden vellykket på de fleste måter. Jeg kommer nok til å møte opp når begge disse bandene spiller igjen.