ROSKILDE 2013

ROSKILDE 2013

ROSKILDE FESTIVALEN i Danmark har vært arrangert hvert år siden 1971. Festivalen ble startet av 2 studenter på 17 og 18 år som gikk sammen med en promotør om arrangementet. Den gang over 2 dager med 20 band og med rundt 10 000 tilskuere hver av dagene. Allerede året etter tok stiftelsen Roskilde Foundation over og har siden den gang drevet festivalen. Festivalen er den største i Norden og hadde intet mindre enn 130000 mennesker innenfor portene under fjorårets festival. For å få plass til alle disse menneskene, består i dag festivalområdet av ikke mindre enn 1 og en kvart million kvadratmeter. Roskilde har i dag hele 7 scener der Orange er den største med en kapasitet på over 60 000 mennesker.

Årets Roskilde Festival er den 43. i rekken og det er ganske imponerende at en musikkfestival har fått hjulene til å gå rundt så lenge. Det er vel også ganske klart at Roskilde er en av de festivalene i hele verden som går best økonomisk. Roskilde har de i de senere år vært drevet av flere tusen frivillige og millionoverskuddet er blitt fordelt og gitt til diverse verdensomspennende humanitære organisasjoner.

Det er tilsammen 181 band og artister som vil spille under årets Roskilde Festival. Av disse er 24 artister og band som spiller på Junior Pavilion. De største navnene i år er KRAFTWERK, METALLICA, THE NATIONAL, QUEENS OF THE STONE AGE, RIHANNA, SIGUR ROS, SLIPKNOT og VOLBEAT. For rock og metal elskere finnes en rekke band som er verdt å få med seg. AIRBOURNE, HATEBREED, KREATOR, KVELERTAK, HENRY ROLLINS, SUICIDAL TENDENCIES og TURBONEGRO er de største og viktigste navnene i årets line up.

 

Pil.gif

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

Covers the full festival period

DKK 1890 (excl fee*)

The Make An Even
Bigger Difference-ticket*:

 
   

Covers the full festival period + generosity

DKK 1890 + DKK 100 (excl fee*)

One day-ticket:

 

Thursday

DKK 650 (excl fee*)

Friday

DKK 950 (excl fee*)

Saturday

DKK 950 (excl fee*)

Sunday

DKK 950 (excl fee*)

Children’s tickets:
(Age 10-14)

 

Partout ticket

DKK 950 (excl fee*)

One day-ticket

DKK 364 (excl fee*)

 

Billetter bestilles fra billetlugen.dk

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Det kryr av campingtilbud på Roskilde: Sjekk liste her.

 

 

Festivalplakat:

Roskilde_poster_2013.jpg

 

Pil.gif

 

VIDEO

METALLICA – Roskilde 1986