INFERNO 2013 – Fredag – Rockefeller & John Dee

INFERNO 2013 – Fredag – Rockefeller & John Dee

Etter hvert som festivalen fortsatte å pågå, kunne man ta seg tid til å se seg litt rundt på de forskjellige fasilitetene som fant sted på Rockefeller. Alt fra signing sessions til stands hvor man kunne kjøpe klær, CDer og linende, samt en bildeutstilling fra Kim Holm og Stig Pallesen. Inferno er uten tvil mer enn bare konserter. Likevel er nok uten tvil konsertene det som står i sentrum, noe som kan sees på bookingen.

ce3e90f177fd7a936446281a179171c7.jpg
Behexen
(Photo: Stig Pallesen)

Et av årets desidert mest atmosfæriske band. Behexen tok Rockefeller med storm. Man kan regne med at det var mange som gledet seg til å se bandet live, siden de er kjent for å lage en ekstrem stemning. Musikalsk sett var Behexen i god form denne kvelden, og Rockefeller kunne glede seg over en ekstrem opplevelse, både visuelt og audiovisuelt sett.

9a3bb4215727ab2be34e2331445ac16e.jpg
Witchcraft
(Photo: Robin Syversen)

Witchcraft ble i siste liten tatt inn som erstattere for Ghost. Audiovisuelt sett, er Witchcraft et band som ikke har noen store problemer, og viser seg som et godt metalband for å ta over for Ghost. Visuelt sett er beklageligvis en helt annen historie. Hvor Ghost er et av de absolutt mest spennende, interessante og visuelle bandene som skulle innta scenen, er Witchcraft generelt kjedelige å se på. Ikke nødvendigvis et stort problem, men dersom forventningen er å se et spennende band, så strekker ikke Witchcraft til. Alt i alt gjorde Witchcraft så godt de kunne, og innsatsen var upåklagelig.

a46ffda428dbf84249fee62a540d6112.jpg
Carach Angren
(Photo: Robin Syversen)

Spøkelsene fra Nederland dukket også opp i Oslo for anledningen. Carach Angren er, for de som ikke vet det, et black metal band fra Nederland, som har en fortellende måte å skrive musikk på. Med tre album på ryggen, som alle omhandler spøkelseshistorier i forskjellige kalibre, er nok Carach Angren Nederlands største black metal eksport. Sørgelig for gjenferdenes del, var lyden på John Dee denne kvelden et eneste stort kaos, som ødela utrolig mye for opplevelsen. Til tross for dette, spilte bandet en mer enn god nok konsert, og viste seg som et band som gjorde det de kunne for å skape en stemning som ville fått husmødre til å gråte av skrekk. 

Purified in Blood

Purified in Blood rettet opp mye av John Dees dårlige inntrykk denne kvelden. Bandet viste mye personlighet både gjennom musikken, og gjennom deres utrolige energi på scenen. Purified in Blood viste mye kraft, noe som det virket som at mange av kveldens band (både på Rockefeller og på John Dee) manglet. Dette bandet kan ta med seg at de skapte den beste opplevelsen fra Eternal Terror denne kvelden.

 

Lineup fredag:

 

John Dee:

Fleshcrawl

Warpath

In Vain

Carach Angren

Purified in Blood

 

Rockefeller:

Behexen

Aeternus

Witchcraft

Moonspell

Suffocation