HAMMERSLAG VINTERBLOT 2013 – Dag 1 – Tønsberg – Total Slottsfjell Utested

HAMMERSLAG VINTERBLOT 2013 – Dag 1 – Tønsberg – Total Slottsfjell Utested

Det er store oppslag og et slags hysteri i lokale medier når det blir funnet sauehoder på staur på bestemte steder i Vestfold. Nemlig på gamle vikinggraver. Noe det er en del av i lille Vestfold. Er dette en tilfeldighet én uke før en metal-armada ankommer Norges eldste by, Tønsberg? Ingen vet noen ting…

Uansett. Det er vinter. Det er kaldt og mørkt. Det snør og blåser. Det er Hammerslag Vinterblot 2013.

 

Fredag 8.2

Det hele starter fredag og det er Djevelkult som sparker i gang årets festival. Djevelkult spiller klassisk old-school black metal. Lyden kan bli litt grumsete denne kvelden. Litt mye vreng på gitarene gjør at de blir litt borte til tider. Låtene funker bra i de melodiøse partiene, men når riffingen øker i tempo blir det vanskelig å høre hva som egentlig spilles. Men gutta virker greit vant med scene selv om det er noen småfeil innimellom, men det gjør seg med en klassiker som «Under a funeral moon» som cover med gjesteopptreden av Draug fra Kirkebrann på vokal. En helt grei gig av Djevelkult som man nok kan forvente å høre mer fra i årene som kommer.

Djevelkult_Hammerslag_13_photoStianS.jpg
Djevelkult med Draug
(Photo: Stian S)

http://www.facebook.com/Djevelkult?fref=ts 

 

Det blir et sporskifte når neste band inntar scenen. Frail Grounds står for det progressive innslaget på denne festivalen. Det er hardt og melodiøst om hverandre. Ingen skal ta fra dem at de kan spille! Men det er noe som ikke treffer meg med denne opptreden. Klarer ikke å engasjere meg i den "reisen" de blant annet skal fremføre fra skiva «The Fields of Trauma». Lyden her er derimot bra. Med denne typen musikk må man også ha et klart lydbilde og det har de denne kvelden. Frail Grounds gjør en god figur på scenen og fremfører låtene tight, men å sette et konseptalbum ut i live på scenen er ikke alltid lett og derfor faller det litt igjennom denne gangen.

http://www.facebook.com/frailgrounds?fref=ts  

 

Tantara er kveldens "lokale" innslag. De unge gutta inntar scenen og gir meg bakoversveis! Dette var et totalt ukjent band for min del, men her blir du raskt kjent med dem. Tantara er thrash (tvers) igjennom. Med klare impulser fra 80-90 talls thrashen så eier de Total foran mange oppmøtte. Spesielt de to gitaristene, hvorav den ene også er vokalist, gjør en veldig god figur på scenen. Lead-gitaristen spiller soloer som han hadde vokst opp med Mustaine og alle vennene hans. Klar og fin lyd gjør dette til en meget bra opplevelse for min del og det at jeg blir så positivt overrasket over dette bandet gjør at jeg må følge Tantara tett videre.

Tantara_Hammerslag_13_photoStianS.jpg
Tantara
(Photo: Stian S)

http://www.facebook.com/TantaraThrash?fref=ts   

 

Vi føres tilbake til black metal sjangeren når Endezzma tar over scenen som nest siste band. Med frontmann Morten Shax på vokal så får vi servert til tider litt thrasha BM låter som fenger godt med et bra driv. Trygge på scenen og grei lyd. Vi får en del låter fra Deres nye skive Erotik Nekrosis, noe som ikke er å forby. Endezzma skaper en god stemning på Total og Herr Shax er flink til å få med seg de fremmøtte til å bidra til stemningen. En bra gjennomført gig av de store gutta fra Hønefoss.

Endezzma_Hammerslag_13_photoStianS.jpg
Endezzma
(Photo: Stian S)

http://www.facebook.com/endezzma?fref=ts   

 

Siste band for kvelden er Imbalance fra Oslo som spiller thrash med impulser av death. En trio står for kveldens fremførelse, noe som funker overraskende bra. Det er ofte best med to gitarer live, men ikke alltid en nødvendighet. Med Imbalance er ikke dette et must. Hardt og direkte, det låter fett! Noe varierende tempo i få av låtene, men ikke noe som får en til å kjede seg. Det rekker du nemlig ikke. For plutselig er det hardt og raskt igjen. Lyden er bra, noe som bidrar til at opplevelsen blir enda bedre. For å avslutte en bra kveld for alle innvolverte graver de opp Pantera låta <Fucking Hostile> og covrer den på en tilfredsstillende måte.

Imbalance_Hammerslag_13_photoAndreaChirulescu.jpg
Imbalance
(Photo: Andrea Chirulescu)

http://www.facebook.com/imbalancethrash?fref=ts

 

En variert og fin kveld er over i Tønsberg og med tanke på at denne dagen er "lillebror" i helga så må man jo bare glede seg til å bryne seg på "storebror"!

 

Her er en pent knippe videoer fra årets HAMMERSLAG VINTERBLOT:

http://www.youtube.com/results?search_query=Hammerslag+2013&oq
=Hammerslag+2013&gs_l=youtube.3…4523.9163.0.9472.15.14.0.1.
1.0.104.933.13j1.14.0…0.0…1ac.1.nd9QNV9GFus