TORMENTED – Death Awaits

TORMENTED – Death Awaits

Svensk death metal. Så vanvittig midt i blinken.

Guttene startet opp i 2008 med intensjon om å spille death metal som death metal skal høres ut, og ikke minst DM sånn de vil høre den. Med band som Dismember, Entombed, Slayer og Autopsy som største påvirkningskilder skulle i alle fall grunnlaget være der.

På sin andre ordentlige fullengder tar de denne "old school" deathmetalen helt ut. Entombed – og Dismember påvirkninga høres tydelig, men også riff så å si rett ut av Slayerlæreboka slår til så det synger.

Om jeg skal være i overkant kritisk til noe, må det være at vokalen er litt spe for denne stilen de kjører. Stort sett sitter den bra, men det er lett å sammenligne når musikken er såpass gjenkjennelig fra gamle helter som den er, og jeg hadde likt den enda bedre med litt mer fylde.

Låtene er bygd opp svært likt som klassikere som Left Hand Path og Like an Ever Flowing Stream, og med tid og stunder kanskje denne plata kan nærme seg samme status.

Bandet høres meget tight ut, og forhåpentligvis dukker de opp på en scene nær meg for jeg har trua på at liveversjon av låtene på denne skiva kan være knalltøft.

Sjangertro som de er har de kommet opp med ei skive som det svinger av.  Det er tungt, dystert og med den klassiske svenske DM lyden som har kjennetegnet bl.a Dismember, Entombed og Grave. Jeg sliter litt med objektiviteten merker jeg, men hva gjør vel det. Så lenge dette er tonene som skal følge oss til den siste dagen er det bare å henge på. Fett!

Låter å høre: Alle selvfølgelig, men To Spill Her Blood og Into the Crypts of Death

http://graveyardlust.wordpress.com