HERMAN HOLEN (Condor/Gouge) – Har hørt at kondistrening hjelper

HERMAN HOLEN (Condor/Gouge) – Har hørt at kondistrening hjelper

Herman Holen er en av flere unge musikere med tilknytning til Kolbotns metalmiljø der band som Nekromantheon, Obliteration, Condor og Gouge stammer fra. Herman er trommis i de to sistnevnte bandene og her kommer hans bidrag til The Blast Beast Series.

Hva er det som driver deg som trommis?

Det er gøy. Jeg synes også jeg har begynt å få dreisen på det i det siste. Og da blir det jo mer gøy.

Du spiller i en sjanger der både teknikk og hurtighet er viktige ingredienser sammen med groove. Hva mener du er viktigst av de tre?

Det viktigste er feeling. Er viktigere å mene det du spiller enn å kunne det, haha. Om folk er jævli teknisk korrekte blir det fort litt kjedelig å høre på. Synes nå jeg i hvert fall.

Condor_1.jpg
Condor
 

Hvilken trommeslager har inspirert deg mest opp gjennom årene og hva hadde du sagt til vedkommende om du hadde fått muligheten til å møte denne personen?

Ian Paice! Ville vel bare latt han være i fred. One does not address Ian Paice unless Ian Paice addresses you first.

Når du bedriver egenøving, synes du systematisk framgang eller full improvisasjon er best?

Når jeg øver spiller jeg låter jeg digger mens jeg nynner på dem (inni huet) også kjører jeg mine egne trommeruller og fills. Og avslutter gjerne med en frekk lang trommeimprovisasjon.

Har du forresten noen tips eller "kjerneøvelser" som du liker og har gitt deg mye framgang i spillingen din?

Den over.

Hva er viktig for deg når man øver inn nye låter/riff med bandet ditt og har du noe spesielt du gjør eller lytter etter?

Det skal jo først og fremst gå fort. Så det jeg leter etter er om det noensinne passer bedre og IKKE gå fort. Det gjør som regel ikke det.

Hva mener du er de største utfordringene til extreme trommiser (eller trommiser generelt) og hva kan man best gjøre for å takle dem?

Kan ikke snakke for andre trommiser, men min største utfordring er å klare å spille en konsert lenger enn en halvtime. Har hørt at kondistrening hjelper.

Gouge_13.jpg
Gouge
 

Håndledd eller fingre? Hel opp eller ned? Og hvorfor?

Håndledd og hel opp. Var bare sånn jeg lærte det. 

For å kunne bli en såpass god trommeslager som det du er, så må sinnsykt mange treningstimer ha gått med. Synes du det er verdt det nå i dag og har du noen gang tenkt tanken på å slutte?

Man kan ikke slutte å spille trommer. Man kan kanskje ta opp andre instrumenter på sia, men aldri slutte.

Når du spiller under en konsert, er du 100 % konsentrert om det du skal gjøre eller får du med deg noe av stemningen blant publikum?

På en god konsert klarer jeg å skru av hjernen og absorbere stemninga. På en dårlig konsert konsentrerer jeg meg for mye. Feeling er viktigst.

Er det kostbart å bli trommeslager og hva skal til utenom det som kan kjøpes for penger for å bli en habil og god trommis innen extreme metal?

Nei, egentlig ikke. Jeg dreit meg ut der og kjøpte et megadyrt sett etter konfirmasjonen. Fant ut senere at det settet langt ifra hadde den lyden jeg var ute etter og skal nu selges. Dyrt betyr ikke automatisk bra. Koster jo også litt å kjøpe skinn og stikker selvsagt.

Gouge_1.jpg
Gouge
 

Også litt om utstyr:

Hvilken type skarptype og konfigurasjon liker du best? 12", 13" eller 14"? Og type? Tre, Stål, Messing eller Bronse?

Aner ikke, men har planer om å kjøpe en Ludwig Supraphonic 5/14 skarptromme.

Hvilken type pedal[er] bruker du? Og hvilke "settings" har du funnet ut er best for deg?

Har en Gibraltar dobbelpedal som jeg fikk for lenge sia. Jeg liker det best når de er lette å trykke ned.

Som alltid er vår avslutning at du skal få lov til å velge nestemann i denne serien om trommeslagere. Velg en trommis og forklar hvorfor han fortjener (!) det?

Om Kick ikke er blitt intervjua allerede syns jeg nå at han burde bli det. Han fortjener det fordi han er hinsides god og har tidenes bart.

Gouge på Facebook

Condor på Facebook