CROWN – Psychurgy

CROWN – Psychurgy

Hvordan begynner man å beskrive ei skive som denne…vel, den er sær, voldsom, mørk, melodiøs og styggvakker.

Den første fulle utgivelsen til dette franske tomannsbandet trekker deg inn i en mørk drømmeverden jeg ikke visste fantes før jeg hørte plata. Dersom Neil Gaiman noensinne ønsker seg et lydspor til Sandmanserien synes jeg denne passer bedre enn noe annet jeg har hørt.

Sjangermessig havner C.R.O.W.N i en slags dark ambient/doom/sludge gryte med klingende gitarer og synth som massen melodiene svever over. 

Stemningsmessig har de truffet meg på samme måte som My Dying Bride og Anathema i sin tid gjorde, men melankolien i CROWNs univers har anderledes substans og er på en måte mer vemodig og trøstesløs. Den nærmeste parallellen jeg har er kanskje Celtic Frosts Monotheist, og det er overhodet ikke negativt.

Plata er rett og slett gjennomført meget bra. Den bør fenge på tvers av sjangere

Dette ble en særdeles positiv overraskelse, og jeg gleder meg massivt til fortsettelsen som bør komme etter en sånn sjokkåpning. Vakre melodiøse låter som trenger seg inn i hjernen og fester seg til man bare lener seg tilbake og nyter. Denne plata er lekker, og jeg vil anbefale den på det sterkeste.

 

http://www.facebook.com/CROWNBAND

http://crownritual.bandcamp.com/album/psychurgy