HAMMERSLAG VINTERBLOT 2013 – Dag 2 – Tønsberg – Total Slottsfjell Utested

HAMMERSLAG VINTERBLOT 2013 – Dag 2 – Tønsberg – Total Slottsfjell Utested

Det er store oppslag og et slags hysteri i lokale medier når det blir funnet sauehoder på staur på bestemte steder i Vestfold. Nemlig på gamle vikinggraver. Noe det er en del av i lille Vestfold. Er dette en tilfeldighet én uke før en metal-armada ankommer Norges eldste by, Tønsberg? Ingen vet noen ting…

Uansett. Det er vinter. Det er kaldt og mørkt. Det snør og blåser. Det er Hammerslag Vinterblot 2013.

 

Lørdag 9.2

Dagen derpå! Mange har seiret over fyllesjuken, men ikke alle. Det er uansett godt med folk og god stemning allerede når første band ut for kvelden. Cobolt 60 er tilbake med et nytt album "The Grim Defiance" etter 11 år siden siste utgivelse, <Meat Hook Ballet>. Førstnevnte er av den litt mer "skitne" sorten når det gjelder lyd og materiale. Ikke at det er noe negativt. Men det er jo snakk om på plata. Når de står på scenen er lyden rå og materialet er fett som fy. Død og Mr.Hustler har jobbet sammen med Cobolt 60 siden starten, dog det har ikke vært den store aktiviteten med bandet. Nå etter siste plateslipp så har de spilt litt live og det ser ut til at de trives med det. Denne kvelden intet unntak. En vel gjennomført gig med grim black-thrash servert på Total sender ut noen signaler på hvordan kvelden blir.

http://www.facebook.com/Cobolt60?ref=ts&fref=ts  

 

Thyruz er et nytt bekjentskap for meg. Jeg ante lite om hva jeg skulle forvente. Det hele starter meget dystert med bassisten som spiller på en slags stryker og vokalisten kommer inn i en gammel nazi skinnfrakk og hjelm. En relativt lang intro setter stemninga for en konsert med hyppig bytte av antrekk på frontfiguren og blasfemi på høyt niva. Thyruz spiller på det visuelle og med alle effektene så blir det en bra fremføring av deres tid på scenen.

Thyruz_Hammerslag_13_photoAndreaChirulescu.jpg
Thyruz
(Photo: Andrea Chirulescu)

http://www.facebook.com/thyruz666?ref=ts&fref=ts   

 

I fjor var det en tribute til Darkthrone som Kirkebrann stod for til stor begeistring for de oppmøtte. I år gikk man videre på den norske BM-stammen og vi fikk oppleve en Isengard/Storm- tribute. For de som har hørt mye på disse banda var dette en veldig fet opplevelse. Låtene til de respektive banda er lite eller ikke spilt på livescenen og det er synd. Får låtene gjør seg utrolig bra på scenen. Så at Kirkebrann velger å spille et utvalg av Isengard/Storm låter settes stor pris av veldig mange. Disse gutta er godt likt og trekker mye folk nesten uansett hvor de spiller. I kveld er ikke noe unntak. Med godbiter som Vinterskugge, Neslepaks, Mellom Bakkar og Berg og Oppi Fjellet ++ så treffer dette blink. En verdig tribute!

http://www.facebook.com/Kirkebrann?ref=ts&fref=ts  

 

BRT_Hammerslag_13_photoAndreaChirulescu.jpg
Blood Red Throne
(Photo: Andrea Chirulescu)

Død fra Cobolt 60 er en travel mann denne kvelden og drar med seg resten av gærningene fra Blood Red Throne på scenen for å spille, etter min mening, festivalens beste gig. Et enormt trøkk som blåser sminken av trynene til jentene som står foran scenen. Man kan heller ikke bli annet enn imponert av hvor tight dette sitter. Det virker som de har spilt sammen hver dag de siste 10 åra, mens fakta er det motsatte. Bolt sørger for en god tone med publikum og mange lar seg fasinere av en trommis som herjer helt vilt bak settet. Hver enkelt gjør det de gjør veldig bra. Blood Red Throne har akkurat vært i studio og spilt inn ny skive så det er bare å glede seg til turnè og flere konserter med disse gutta. For disse "crazy guys" liker seg på scenen!

BRT_Hammerslag_13_photoStianS.jpg
Blood Red Throne
(Photo: Stian S.)

http://www.facebook.com/BloodRedThroneOfficial?ref=ts&fref=ts   

 

God Seed er kveldens headliner og skal få gleden av å kutte strupen på årets festival. De fleste har fått med seg hvem God Seed består av og hvorfor de oppstod. Gaahl har mange prosjekter og har her fått med seg et knippe musikere kjent fra andre band. Det dreier seg mye om Gaahl når han er på scenen, han er en opplagt frontmann med et stort særpreg. Hans tilstedeværelse er stor enda han ikke gjør så mye ut av seg selv. Skiva "I Begin" har mye av Gorgoroth i seg, kanskje ikke så rart da det er King Ov Hell og Gaahl som stod for låtskrivingen på de siste skivene der og har fått med seg rettighetene på de videre. Men på "I Begin" så har de satt et særpreg på låtene som passer veldig bra. Hvordan funker dette live? Jo, det funker som forventet bra. Det er lite eller ingenting å utsette på fremførelsen og det virker som de som fortsatt er igjen føler det samme. Med erfarne musikere som nå er i God Seed kan man heller ikke forvente annet enn at det er bra. Gaahl går sakte rundt på scenen, ser seg ut noen han stirrer på til vedkommende ser en annen vei og går i frykt for å miste øya sine. Resten av bandet har også sin tilstedeværelse og konserten er gjennomført bra uten noen store overraskelser.

GodSeed_Hammerslag_13_photoAndreaChirulescu.jpg
God Seed
(Photo: Andrea Chirulescu)

Kvelden avsluttes som sagt med God Seed og Hammerslag er over for i år.

GodSeed_Hammerslag_13_photoStianS.jpg
God Seed
(Photo: Stian S.)

http://www.facebook.com/GodSeedOfficial?ref=ts&fref=ts

 

Nå har alle involverte band fått sin omtale. Det er på sin plass å si noe om selve arrangementet også føler jeg. Det er en liten, intim og hyggelig metall-festival. Dette er det mange av de som kommer, som er veldig glad i. Jeg snakket med band og andre festivaldeltakere og det var bare hyggelige ord å høre. Møtte et par gutter fra Bergen som hadde kjørt over fjellet og sov i bilen(!) bare for å få med seg årets festival.

Det er et godt organisert arrangement og det glir på skinner når det pågår. Tønsberg er en liten by når det gjelder metall, selvom det er en del band som holder til i Tønsberg og omegn. Men det er også en stor utfording, da det ikke er en lett oppgave å få mye folk til å komme når det skjer noe. Arrangøren gjør en god jobb med å klare å få en variert og interessant line up som treffer bra i år. Håper det fortsetter og frem til da får vi bare kose oss med metall og det tilbehøret du måtte ønske! Sees i 2014

 

Her er en pent knippe videoer fra årets HAMMERSLAG VINTERBLOT:

http://www.youtube.com/results?search_query=Hammerslag+2013&oq
=Hammerslag+2013&gs_l=youtube.3…4523.9163.0.9472.15.14.0.1.
1.0.104.933.13j1.14.0…0.0…1ac.1.nd9QNV9GFus