ILLUSION SUITE – Iron Cemetery

ILLUSION SUITE – Iron Cemetery

Fredag 18. januar inviterte Illusion Suite presse og venner til forhåndslytt av deres kommende andreskive. Rundt regnet fikk 40 privilegerte sjeler bivåne den første offentliggjøringen av bandets seneste produkt. Skiven som har fått tittelen "Iron Cemetery" er mikset og mastret av Jens Bogren (The Devin Townsend Project, Daylight Dies, Symphony X, Opeth, Paradise Lost, Amon Amarth m.m.) og fikk virkelig flekset muskler på anlegget i Neby Hi-Fi sine lokaler. Illusion Suites debut "Final Hour" kom i 2008, og tiden har tydelig satt sine spor, da vi snakker om en oppfølger som tar bandets utrykk i nye retninger.

Illusion Suite.JPG

Første låten ut heter "Orpheus’ Quest" (med forbehold om at minnet er noe omtåket siden bandet spanderte alkohyler til alle fremmøtte) og var en kraftsalve av dimensjoner. Litt Symphony X-inspirasjon kan spores, men ikke for mye av det gode. Etter hvert som resten av skiven avdekkes fremstår bandet som mer aggressivt, men samtidig mer tilgjenglig enn på debuten. Naturlig nok for et band innen prog metal-sjangeren er det for mye å fordøye etter en runde, men visse fellestrekk viser seg uansett umiddelbart. Samtlige låter er av det kortere slaget (anslagsvis 5 minutter +/-), noe som resulterer i et mer "in-your-face" utrykk enn sist. Samtlige låter er med andre ord detaljrike, uten å dra det ut i evigheter med langstrakte prog-passasjer og uendelig gitarsoloer. På andre siden er det nok av tekniske krumspring til å holde prog-folket interessert.

Ett par låter stikker seg frem med fengende melodilinjer og refrenger. Låten nummer to, "Uni-Twins", er eksempel på dette og satt rett i øret ved første lytt. Låten kan for øvrig høres råmiksen av på bandets facebook-sider, under videosnutten kalt "Vocal Workshop". Også siste låten, som jeg tror het "Premonition", blir husket for sine hjerneklistrende vokallinjer. Fans av norsk prog metal kan altså glede seg til "Iron Cemetery" i 2013. Om ikke Illusion Suite hevdet seg helt i toppen av norsk prog metals elite før, er de hvert fall klare til å hive seg med i kampen nå. Skiven ventes sluppet i løpet av april.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_h0wVZOpSqw