GRIMLORD – V-Column

GRIMLORD – V-Column

For å ha alt på det rene så er dette Grimlord fra Polen, ikke Frankrike!

Grimlord sies å være et melodiøst heavy-metal band. Så jeg tenker, det kan være tøft. Etter å ha hørt gjennom skiva sitter jeg igjen og vet ikke hvordan jeg skal reagere. På den ene siden har man en del tøffe riff og partier som kan "fungere" med en bedre produksjon. På den andre siden derimot, så skjønner jeg absolutt ingenting. Her har du en vokalist som ikke kan et ord engelsk, ei heller synge den engelske teksten de insisterer på å bruke. Med så dårlig uttale fatter jeg ikke at de begir seg ut på det, men høy selvtillit etter å ha gitt ut noen skiver og demoer fører sikkert til dette.

Som nevnt kan noe være kult å høre, men så får du vendinger og totalt skifte av stil. Grimlord varierer stort i stilen de spiller og jeg vet faktisk ikke hvor jeg skal plassere de. Til tider har du seige heavy riff med særdeles forenklede soloer, og temposkifte til litt tight og nesten(!)fete partier. Så får vi servert akustisk gitar av den spanske typen og introer med vokal og gitar av den merkelige arten. Starten på King is Dead og Dead Bodies Don`t Swim får meg nesten til å le og lurer på om dette er et seriøst prosjekt. Med veldig enkelt keybord prøver de også med noe som kan minne om power-metal, men det forsvinner fort igjen.

Det kan virke litt respektløst, men det er så mange band innenfor metal sjangeren nå i dag så man må skille "the good and the worst"! Dette faller langt unna hva jeg kaller kvalitet og talent. Det er nesten så man må høre det uansett, bare for å ha hørt det. Denne utgivelsen faller nok i det store dypet og kun de trofaste lytterne vil plukke den opp.

Den redder seg fra en 1`er fordi det lille som er av antydning til bra gjør at jeg lar foten spille litt basstromme.