HAMMERSLAG FESTIVAL VINTERBLOT 2013

HAMMERSLAG FESTIVAL VINTERBLOT 2013

Tønsberg

8/2 – 9/2

Hammerslag Festival Vinterblot er en extreme metal festival som blir arrangert i Tønsberg av primus motor Bjørn Almar Rolstad Johansen. Festivalen har flyttet på seg i løpet av de 6 årene festivalen er blitt arrangert. Første gang denne festivalen ble arrangert, var i 2004 og da i Spiret, en nedlagt kirke. Her ble festivalen avholdt også det neste året. Etter 2008 utgaven av festivalen, tok arrangørene en pause på et par år, før den igjen kom på banen i 2011.

I tillegg til de ordinære festivalene, som tidligere var lagt til desember, har Hammerslag Vinterblot kjørt kick off konserter på sommeren, og dette har inngått i festivalprogrammet for Slottsfjells festivaldeltagere.

Nå er Hammerslag Vinterblot igjen tilbake og denne gangen arrangeres det over 2 dager i februar. Lokasjon er som ifjor på Total i Tønsberg. Vi dro inn festivalmanager Bjørn Almar Rolstad Johansen og presseansvarlig Christine Horn Nilsen for å høre litt om hvordan ståa er i Hammerslagleiren i år.

 
INTERVJU
 
med

 

Hammerslag_BjornAlmar_1.jpg

BJØRN ALMAR ROLSTAD JOHANSEN

(PRIMUS MOTOR FOR HAMMERSLAG – VINTERBLOT)

og
 

Hammerslag_Christine.jpg

CHRISTINE HORN NILSEN
(PRESSEANSVARLIG)

 

Det er nå kun en liten måned til årets Hammerslag Vinterblot sparkes i gang på Total i Tønsberg. Er alt klart for festival?

BA: Det er aldri helt klart πŸ™‚ Men virker som ting fikser seg gradvis, noe som det som regel gjør. Har vært spenning rundt backstage siden vi trenger to stk, men det ordnet seg denne uka her og det hjelper på nervene.
Er samme ting som tærer på psyken egentlig hver gang, og det er at det kommer nok folk så budsjettet ikke skal sprekke. Er egentlig det jeg tenker mest på 24/7, så fikser man det andre ganske greit hehe.

CH: Sier meg enig m BA her, vi promoterer så godt vi kan, kjører land og strand rundt med plakater som forhåpentligvis får lov til å henge i et par uker, kjører på med jungeltelegraf og facebook, man må være realist, men heller ikke ta sorgene på forskudd. Og krysser fingre og tær for at det kommer nok folk.

Tønsberg har to festivaler, Slottsfjell og Hammerslag. Hvordan er egentlig Tønsberg som musikkby eller kanskje viktigere for oss, som metalby?

BA: Ja, vi er jo heldig sånn sett, med et spekter av festivaler. Vi smarbeider veldig godt noe som gjør livet lettere hehe. Er jo et stort mainstream musikkmiljø, men metal/punk/hardcore er jo selvfølgelig en smule mindre πŸ˜‰
Er derfor jeg egentlig ser på Hammerslag Vinterblot som mere en Vestfold-festival enn en Tønsberg-festival. Metalmiljøet slik jeg kjenner det her i heimen har alltid brutt grensene hvis en kan si noe så idiotisk med et fylke som er på
4 kvadratmeter, og mange byer hehe. Band består ofte av en trommis fra Holmestrand, gitarist fra Horten og Sandefjord, kanskje bassen da er fra Tønsberg og en gærning på synth fra Larvik hehe πŸ™‚ Så alle kjenner alle stort sett.
Er derfor når vi prøver å lage en Hammerslag Blu-ray, så heter den nettopp dokumentar om Hammerslag Vinterblot og metal i Vestfold. Eneste jeg ser er at det virker som de yngre ikke er så inn i sjangeren lenger, virker som de har mista
sinnet, forbannelsen og hatet sitt for så og blitt A-4 ark foran i-pad pod pidd padden, PS3’en og pcen sin. Det er synd synes jeg.

Hvordan er det med frivillige på Hammerslag Vinterblot? Trenger dere mye frivillig arbeidskraft for å få gjennomført festivalen?

BA: Joda, er jo mye frivillighet! Helt fra meg og Christine, til vakter, crew, merchsalg, plakater, kjøring osv osv. Hadde ikke fungert uten det πŸ™‚ Så er evig takknemlig til de som stiller opp!
Den viktigste frivilligheten en kan gjøre er jo å spre ordet, dra med seg folk for å lage en god og stor fest.

Hammerslag begynner å bli en liten ung veteran i den norske festivaljungelen. Hvordan vil du si at utviklingen har vært siden starten i 2004?

BA: Du milde helvete for et spørsmål hehe, har du to uker:)? Får gjøre den kort og si at det har gått mye opp og ned. Store produksjoner, sprengte budsjetter, masse folk til ikke folk, et par overskudd, ene lokale etter det andre osv
Hammerslag har ikke vært stabil før i de siste årene egentlig, eller er vel ikke helt stabil enda, men noe ryddigere med henhold til et fast lokale i hvert fall. Den er sikkert ikke stabil for at jeg er ikke så veldig stabil haha πŸ™‚

GodSeed_13_b.jpeg

Tidligere var det sommeren som var festivaltid og Hammerslag har hatt det rimelig ensomt i den kaldere delen av året. Men nå begynner det å komme flere festivaler også på vinteren og våren. Påvirker dette Hammerslag på noe vis? Merker dere konkurransen?

BA: Jepp, tar jo helt av! Til slutt er den ingen som kommer på noe som helst, for folk blir mett rett og slett. Klart en merker at det popper opp det ene etter det andre, ser jo ofte at de blir borte igjen også. Noen av de line øppene en ser er jo drøye å ha på mindre plasser.
De må jo ha gått i banken, eller gitt banda litt ekstra "kos" for at de kommer hehe. Men men en får jo bare kjøre på med sitt eget også blir det vel som det blir. Ser at mange sier, og det inkluderer metal-miljøet, at Hammerslag er for ekstrem så da får en kjøre på det at vi er Norges mest ekstreme festival da πŸ˜‰ En liten ekstrem sort perle i et hav av kommersialitet.

CH: Noe av det jeg hører vi får kred for er nettopp det at vi er en liten festival, med god atmosfære, og en scene som legger grunnlag for fantastiske intimkonserter – noe fler og fler later til å sette pris på, inkl meg selv. Mye bedre å se sitt favorittband 5 meter unna fremfor 5 kilometer og kun som en liten mygg langt der borte. Så det er definitivt et marked for små festivaler, selv om det blir fler og fler.

Hammerslag Vinterblot 2013 har en ren norsk lineup, og det har det vel vært i alle år, om jeg ikke tar så fryktelig mye feil. Er det økonomien som gjør at dere velger norsk eller er Norge godt nok på band i dine øyne?

BA: Hadde vel Gospel of Grief i fjor og de er fra Hellas, men hatt mange utlendinger blandt publikum hvis det hjelper hehe. Ja, økonomi er alt som regel, og en er jo velsignet med at Norge har holdt en forholdsvis høy standard
på metal fronten de siste årene. Hadde det ikke vært noen bra band i Norge hadde man jo sikkert tatt inn fler fra utlandet. Utenlandske band er ofte "billig" hyremessig, men man må jo få dem hit, da får man flybilletter, hotellrom osv og vips
var noe som startet på 2000 kr blitt over 10.000kr. Nordmenn er også ganske kjipe, de vil enten ha mega headlinere eller så kanskje du kan få 30-40 til å komme for å se et band de kjenner.  De forstår ikke at hvis de skal ha en festival i lokalt der hvor
de bor, så må man stille opp å lage en fest uansett om ikke alle 10 banda som spiller er der er noe av de beste du vet.

God Seed er det store trekkplasteret i år og det er en skikkelig godbit dere har fått tak i. De har ikke spilt så mye live tidligere, i alle fall ikke i Norge. Det blir vel stas, tenker jeg?

BA: Ja, var moro å få dem :)! Vi har jo jobbet sammen før under Gorgoroth tiden, så håper det blir like bra denne gangen også. Er en forholdsvis liten scene på Total, så kan blir en ganske intim og kraftfull konsert!

CH: Det kan også nevnes at dette blir første gigen på norsk jord etter comebacket, det er jo litt stas ja.

Hva vil du si om årets lineup? Er det noen du selv ser fram til å se?

BA: Jeg er meget fornøyd med lineupen det må jeg si, er kvalitet i alle ledd. Vi har black, death og thrash om hverandre, er vel bare Frail Grounds som er mere prog/heavy metal som skiller seg ut. Jeg gleder meg vel til å se alle banda egentlig. Blood Red Throne er jo et band jeg digger, så den blir bra! Vi har faktisk fått skryt både histen og pisten for lineupen, så håper det blir røcken roll og at folket blir fornøyd.

CH: Ja det er mange jeg gleder meg til hvertfall, kan jo trekke frem Tantara da, som er noen purunge trashere som spiller fletta av de fleste, litt som metallica for 30 år siden!

Og om ikke nakkemusklene har takket for seg etter fredag skal de jaggu få slite på Cobolt 60 og Blood Red Throne også!

Til sist vil jeg få trekke frem årets tribute fremført av Kirkebrann: Dette er en enestående mulighet til å få høre Storm og Isengard-låter live, det blir rått!!

 

Billetter:

FESTIVALPASS: NOK 375

Festivalpass kjøper du hos  www.billettservice.no 

 

Overnatting:

Det ligger flere hoteller i området ved Total.

Her er en oversikt over hoteltilbudet i og like ved Tønsberg

 

Program:

FREDAG:

Imbalance 00.30
Endezzma 23.00
Tantara 22.00
Frail Grounds 21.00
Djevelkult 20.00

LØRDAG:

God Seed 00.30
Blood Red Throne 23.00
Storm/Isengard-tribute 22.00
Thyruz 21.00
Cobolt 60 20.00

 

 
Hammerslag_13_poster.jpg

www.hammerslagfestival.net