EUROPE til Norge i desember

EUROPE til Norge i desember

EUROPE

TIL STAVANGER, BERGEN OG OSLO I DESEMBER.

Special guest:

Mustasch

Europe kommer til Stavanger, Bergen og Oslo i desember, og med som special guest følger Mustasch. Billetter i salg 30. august kl 09:00.

Svenskene i Europe har gitt ut skiver siden tidlig på 80-tallet og er selvsagt mest kjent for monsterhiten The Final Countdown. Nå er de aktuelle med sitt niende studioalbum Bag of Bones som har fått et mer bluesy og klassisk rocka uttrykk, blant annet ved hjelp av produsent Kevin Shirley (Aerosmith, Iron Maiden, Black Stone Cherry).

Bandet begynte sin ferd mot stjernene i 1979 under navnet Force. I 1982 deltok de i den gigantiske rockturneringen, Rock-SM, hvor 4000 konkurrenter ble feid av banen. I prosessen skiftet bandet navn til Europe. Førstepremien var platekontrakt, og i 1983 sto debutalbumet Europe fiks ferdig i platehyllene. Europe fortsatte ferden og i 1985 spilte de inn musikken til filmen On The Loose. To av sangene fra filmen Rock The Night og On The Loose,  ble også med videre på albumet The Final Countdown som ble et massivt gjennombrudd for kvintetten. 
Etter utgivelsen i 1986 har den solgt formidable 6,5 millioner eksemplarer. The Final Countdown var listetopp i 26 land over hele verden. Etter to påfølgende album og ekstensiv turnering, tok bandet en pause i 1992. Avbrekket skulle vare i nesten ti år. Europe kom sammen igjen for å spille to sanger under millenniumsfeiringen i Stockholm, før de gjorde ordentlig comeback i 2003. Siden det har de gitt ut fire kritikerroste album, inkludert 2012-utgivelsen Bag of Bones med finfine Not Supposed To Sing The Blues som første single.

Med som Special Guest følger Mustasch som er klassisk hardrockband i ordets rette forstand. Gøteborg-gjengen har siden oppstarten i 1998 forsynt sine landsmenn og resten av verden for øvrig med bredbeint riffrock i skjæringspunktet AC/DC – Metallica. Med andre ord, tungt, fengende og herlig høylytt. Debuten Above All kom i 2002, og siden den gangen har snøballen rullet. Platen Latest Version of the Truth tok blant annet med seg en Grammis i hjemlandet da den kom ut i 2007. Album nummer seks Sounds Like Hell, Looks Like Heaven kom tidligere i år. Mustasch har jobbet mye langs landeveien, noe som har gjort dem til et fabelaktig liveband. Og med et låtmateriale som formelig skreddersydd for fest, skal det mye til for at det ikke blir en bra opplevelse.

07. desember – Stavanger – Folken
08. desember – Bergen – Grieghallen
09. desember – Oslo – Rockefeller

www.europetheband.com
www.mustasch.net

Billetter i salg 30. august kl 09:00