MARK KNOPFLER til Norge i juni 2013

MARK KNOPFLER til Norge i juni 2013

MARK KNOPFLER TIL NORGE I JUNI 2013

Vikingskipet, Hamar: Tirsdag 11. juni
Bergenhus Festning, Plenen: Onsdag 12. juni
Dnb Arena, Stavanger: Torsdag 13. juni

Billettsalget starter: Onsdag 5. september kl 09:00

Mark Knopfler er en av de mest kritikerroste og kommersielt vellykkede artistene gjennom tidene.

Mark Knopfler, som nylig mottok The Lifetime Achievement Award under 2012 Ivor Novello Awards (Storbritannias høyeste låtskrivingsutmerkelse) kunngjør nå turnédatoer for sommeren 2013. Turneen baserer seg på det nyeste albumet Privateering som utgis 31. august på Universal Records. Turneen finner sted i perioden april-juli 2013, og omfatter 72 konserter i 25 europeiske land.

Privateering er Mark Knopflers åttende soloalbum, og albumet utgjør 20 nye låtene. Albumet er hans første dobbelalbum noensinne. "The older I get, the more I want to write" sier Knopfler . "I’m enjoying the process more than ever; writing, recording and playing live. I enjoy all of it. I’m almost tripping over songs".

Mark Knopfler og hans 8-mannsband ser frem til å legge ut på turné i 2013, og sier: "It’s like being captain of a little fighting ship really, and I enjoy the team thing of being on the road".

Ved fremførelsen av sitt nye materiale er Mark Knopfler forberedt på at publikum vil kunne ytre et ønske om å høre de gamle slagerene. Om dette sier Knopfler: "The thing about the old Straits songs is that these things are signposts for people’s lives. Obviously I’ll play things differently here and there to keep it alive and meaningful to me, and away  from a cabaret thing. But there are things, like the twiddly bits at the end of ‘Sultans,’ if you don’t do your twiddly bits, the world’s not right for people. I like playing the old songs, I wrote them and people like to hear them, it’s as simple as that".

Mark Knopfler slapp sitt første soloalbum Golden Heart i 1996. Siden den gang har mannen stått for en bemerkelsesverdig produktivitet og sluppet ikke mindre enn 7 solo studioalbum på Universal Music.

Disse er:

Golden Heart (1996)
Seiler To Philadelphia (2000)
Den Ragpickers Dream (2002)
Shangri-La (2004)
Alle veien kjører (2006)
Kill To Get Crimson (2007)
Get Lucky (2009)

Mark er en produktiv forfatter som ikke synes å slutte å skrive eller spille inn låter. Han har i tillegg turnert mye i Europa og USA. Mark Knopfler er hyllet som en av de beste gitaristene gjennom tidene og med sine soloalbum, og med Dire Straits har han solgt i overkant av 120 millioner album. Nå, i 2012, er det 20 år siden det siste Dire Straitsshowet.

Marks Knopflers kombinasjon av skjeve tekster og dyktig gitarspill har medført store hits som "Money For Nothing", "Sultans Of Swing", "Romeo og Julie" og "Walk of Life, og Knopfler har ved flere anledningern vunnet flere Grammy-priser for dette. I tillegg har han produsert plater for Bob Dylan og Randy Newman, samt bidratt ved flere filmer som Cal, Local Hero, Princess Bride og A Shot at Glory.

Billettsalget til alle de tre norgeskonsertene starter:

Onsdag 5. septeber kl 09:00 via www.billettservice.no / tlf. 815 33 133