INFERNO 2012 – Dag 1 – Oslo

INFERNO 2012 – Dag 1 – Oslo

Da var det klart for dag 1 av Inferno Metal Festival 2012 og Eternal-Terror’s to utskremte var klare. Dagen startet med happening fra Indie Recording, der det var både bransjefolk, musikere osv. Det var både varm mat og sushi for de fremmøtte og gratis øl fra den Nøgne Ø. Så takk til både Indie og Nøgne Ø for en fin kveld og godt øl.

inferno_meeting.jpg

Første band ute på John Dee denne kvelden var Ribozyme. Gutta spilte veldig bra og laget bra med liv. Syns de kunne fått spilt lengre, og tror ikke så mange hadde sagt noe på det. Men disse gutta fra Bergen er et spennende band som stadig utvikler seg. Blir spennende å fortsette og følge dem. Ribozyme spilte ikke bare en bra konsert, men pga nylig innbrudd i øvingslokalet, måtte de spille konserten på Inferno med lånte instrumenter. Alle ære til bandet for likevel å levere varene.

Neste ut på John Dee var sagnomsuste Dunderbeist. Jeg sliter litt med hvor i metalverden jeg kan sette dem, but who cares? Dunderbeist spiller bra, de rocker som f*** og lager et vanvittig liv uansett hvor de er, og de skuffet heller ikke på John Dee. Det var sild i tønne der inne og brannalarmen kunne like gjerne gått av med tanke på varmen. Men både folk og band koste seg veldig. Takk til Dunderbeist for en god og morsom konsert.

dunderbeist_inferno.jpg

Så tok vi turen videre til Blå for å få med oss Hellish Outcast. Var skuffende lite mennesker på Blå, men de som hadde tatt turen så ut til å kose seg hvertfall, selv om det var en vanskelig konsert både for fotografer og skribenter. Lyset var for jævlig og lyden var i perioder bare grøt. Men Hellish leverer likevel, de var både energiske og fikk med seg det lille som var av publikum. Nå har jeg ikke hørt så alt for mye på dette bandet, men jeg ble hvertfall nyskjerrig nok til å lytte nærmere på de med god lyd. Blå er et konsertsted flere burde få øynene opp for.

Hellish_inferno.jpg

Deretter gikk turen videre til Revolver for å få med oss Kirkebrann. Vi bommet på utgangen og ble usikre på hvor vi skulle. Men til slutt fant vi en dør, dog uten håndtak, men fortsatt en dør. Ikke spør oss hvordan, men den gikk hvertfall opp og vi kom oss inn. Men der var det så fullt at man knapt fikk puste, så vi bestemte oss for å gå videre. Da gikk vi tilbake til døren vi kom inn, men da så vi et stort skilt "EMERGENCY EXIT". Så vi hadde kommet oss inn nødutgangen. Etter en lang kamp for å finne riktig vei ut, så kom vi oss videre.

Så gikk turen videre til Rock In. Der fikk vi med oss de siste låtene til Magister Templi. De spilte egentlig ganske rolig metal med stor retrofaktor og publikum så ut til ha det veldig bra. Gutta spilte ganske bra og låt veldig bra. Så disse må sjekkes ut nærmere. Det anbefaler jeg dere som ikke liker det mørkeste av det mørke til å gjøre også.

Vi vurderte å få med oss Solstorm også. De skulle spille på Rock In etterpå, men vi var slitne, hadde såre bein og verkende kropp etter en lang dag. Så vi dro ned til Royal Christiania Hotel der Inferno har sin base. Der er det også mulig å nyte en kald pils mens DJ’n spiller ene fete metallåta etter den andre. En fin plass å slappe av og hente seg inn igjen på. For i dag venter det en enda lengre dag.

Vi sees i kveld!