HARD ANGER Kickoff 12 – John Dee

HARD ANGER Kickoff 12 – John Dee

Først ute denne kvelden var The Fallen Divine. Var skremmende lite mennesker tilstede, men det så ikke ut til å plage de unge gutta på scenen. Snittalderen var skremmende høy blant de få som hadde møtt tidlig opp da. Og når man så på reaksjonen og engasjementet blant de, så kan man mistenke de for å være ivrige foreldre (Som viste seg i etterkant at det stemte). Men The Fallen Divine leverte varene de. Kanskje litt lite engasjerte og kanskje hakket for konsentrerte, men det kommer seg nok med erfaring. Men de viser mye potensiale hvertfall. Og etter hva jeg hører, så har de akkurat signert for Indie Recordings. E-T gratulerer.

HAOA_Kickoff_12_FallenDivine.JPG
FALLEN DIVINE (Photo: Kenneth Sporsheim)
 

Før neste band ut, så var det litt opplysning om premie. Vinneren på slutten av kvelden ville vinne festivalpass, hotell med Champagne på rommet. Pain Solution som var Special Guests denne kvelden hadde en ekstra premie, nemlig å få henge i kroker. Men jeg tror ikke mange turte å delta i den konkurransen.

HAOA_Kickoff_12_Decibelion.JPG
DECIBELION (Photo: Kenneth Sporsheim)
 

Neste band ut var Decibelion. For meg helt ukjente. De har kvinnelig vokalist og jeg tenkte at det virker spennende før de startet å spille. Men f* faen for en vokalist!
Hun hørtes ut som en blanding mellom den lille jenta i exorsisten, en ungpike som fikk smake beltet med sin prestefar og en full polsk sjauer. Men det funket som bare pokker. Jeg hadde ikke villet få kjeft av henne, for da hadde siste rest av hår blitt blåst bort av hodet mitt. Men Decibelion var både tøft, tungt og hardt. Selv om de innemellom hørtes litt ustødige ut, så leverer de mer enn godkjent. De vant også Wacken Metal Battle på Østlandet, og det gjør man vel ikke uten videre. Skal bli spennende å følge med de fremover.

HAOA_Kickoff_12_FF.JPG
FORBIDDEN FOREST (Photo: Kenneth Sporsheim)
 

Tredje band ut var Forbidden Forest. De har jeg hørt tidligere og denne gangen virket de som de har kommet seg et lite steg videre. Det er positivt! De hadde også bedre lydbilde enn de to foregående bandene og det hadde blitt en del flere folk. De spilte også 2 coverlåter som funket overraskende bra. Først Metal Gods fra Judas Priest, så As I die fra Paradise Lost. Men skulle likevel ønske de heller kunne spille mer av eget materiale.

Før kveldens hovedakt, så var det tid for premieutdeling. Vinneren var tydeligvis veldig sjenert. SÅ vidt de fikk henne opp på scenen og de fikk knapt et ord ut fra henne. Vi fikk heller aldri tak i hennes navn, men E-T gratulerer uansett.

HAOA_Kickoff_12_Claymords_2.JPG
CLAYMORDS (Photo: Kenneth Sporsheim)
 

Så var det klart for kveldens hovedakt i Claymords. de spiller ganske røff musikk og til tider oppfører de seg mer som et rølpete punkband enn et seriøst metalband, men for all del. Gutta leverer det publikum vil ha; tøff, tight og hard musikk med mye humor bak. I tillegg til fet musikk så hadde de med en fra Pain Solution som først kom seg ut av tvangstrøye, før han fikk masse nåler i seg, både fra andre og nåler han tredde i seg selv. Fant til og med plass til å leke seg med vinkelsliper. Utenom en unødvendig trommesolo, så var dette en morsom konsert med Claymords og et halvfullt John Dee koset seg bra. Må også få rette en kred til kveldens eldste tilskuer. Hun var over 75 men koset seg like mye som alle andre, selv om kanskje ikke headbangingen var på plass.