Fire Walk with Me Tour Vol 1 – Drammen – Union Scene

Fire Walk with Me Tour Vol 1 – Drammen – Union Scene

Kampfar er ingen gjenganger på Norske scener, dessverre. Gleden var derfor stor når det ble kjent de skulle få være del av denne turneen. Dette er faktisk bare andre konserten i Norge siden Inferno 2009 (første var 1001 Watt Festival i skien 15 okt). Til tross for fraværet av konserter i Norge har de vært aktive både ellers i Europa og USA, noe som er tydelig, for det låter veldig bra og bandet gjør en veldig god jobb live. Dolk er en bra frontmann som er veldig aktiv på scenen og jobber hardt for å få i gang publikum. Til tross for Dolk sin harde jobbing er responsen denne kvelden mer eller mindre fraværende om man ser forbi de som står ved gjerdet. Bandet gjorde alikevel en veldig bra konsert og det er morro å se et band som etter min erfaring ikke er veldig kjent, gjøre en slik god jobb. Lyden var generelt sett god men vokalen til Ask druknet i lydbildet, noe som er synd. Ifølge bandet skulle de gjort flere konserter i Norge men interessen er større utenfor våre landegrenser. Forhåpentligvis vil flere få opp øynene for Kampfar.

Endelig var tiden kommet for min første konsert med Einherjer og forventningene var høye samtidig som frykten for å bli skuffet kom snikende. Hva som ventet meg hadde jeg ikke gjort meg opp noen mening om og hadde ikke sett noen konsertvideoer før jeg satte startet min ferd til Union Scene. Det ble knapt med tid til å tenke når Kampfar var ferdig, for etter ca 15 min ble lysene slukket og konserten startet. Det ble dessverre ikke en feilfri konsert da tekniske problemet stakk kjepper i hjulene to ganger og en sang måtte startes på nytt tre ganger. Publikum tok det med et smil og bandet lot seg ikke stoppe fra å fortsette det som skulle bli en veldig bra konsert. De er rutinerte og alt låter veldig bra. Med Einherjer ble det også flere folk i salen, selv om det fortsatt ikke var den mest aktive gjengen jeg har opplevd. Lydmannen fortsatte å gjøre jobben sin, så lyden var fortsatt god og den klare vokalen kom godt frem i lydbildet. Jeg er evig takknemmelig for at de gjenopplivet Einherjer og gleder meg til neste konsert og neste album.

Vreid har uten tvil slått seg opp som et stort navn innen Norsk Metal og klarer uten tvil stå på egne ben uten at man trenger å nevne Windir. De har holdt en høy kvalitet på alle albumene og er ganske enkelt veldig bra live. De gir alt på scenen og kommuniserer bra med publikum. Aktivitetsnivået til Vreid er imponerende og de har fått masse erfaring, noe man uten tvil merker, for alt sitter som støpt. En veldig god cover at Raga Rockers sin klasisker Noen å Hate ble også inkludert. Setlisten var veldig variert og inkluderte alle album pluss Noen å Hate EP’en. Personlig hadde jeg sett for meg at de skulle få stor respons fra publikum, men også her var det nesten fraværende. De er heldigvis veldig profesjonelle og lar ikke slikt påvirke motivasjonen. Forhåpentligvis slipper de også å få mer øl slengt på scenen under de neste konserten. Heldigvis ble ingen av medlemmene skadd og utstyret slapp helskinnet fra hendelsen.

Kick-off for Fire Walk With Me turneen var en særdeles hyggelig opplevelse med en veldig bra line-up og alle band hadde en god og variert setlist. Det var kort ventetid mellom hvert band og alt virket til å gå som planlagt om man ser bort ifra de tekniske problemene til Einherjer. Glissent oppmøte og passive tilskuere kan demotivere enkelte band og artister men heldigvis var ikke det tilfellet denne kvelden. Det lover godt for de gjenværende konsertene rundt i landet og det hadde vært morro å fulgt med på resten av turen. De jeg pratet med var veldig fornøyde og det er morro at enkelte gikk derfra med nye band å utforske. At det er planer for flere slike turneer lover godt og jeg håper det blir like bra neste gang.

Kampfar:
Mare (Mare)
Inferno (Heimgang)
Troll, Død og Trolldom (Fra Underverdenen)
Huldreland (Mare)
Vettekult (Heimgang)
Altergang (Mare)
Ravenheart (Kvass)

Einherjer:
Intro
Hammar Haus (Blot)
Norrøn Kraft (Norrøn)
Crimson Rain (Norwegian Native Art)
Dragons of the North (Dragons of the North)
Varden Brenne (Norrøn)
Far Far North (Far Far North)
Ironbound (Blot)

Vreid:
Arche (V)
Under Isen (I Krig)
Fire on the Mountain (V)
Eldast, Utan å Gro (Kraft)
Væpna Lengsel (I Krig)
Welcome to the Asylum
Disciplined (Milorg)
Jarnbyrd (I Krig)
Wolverine Bastards (V)
Noen å hate (Raga Rockers cover)
Pitch Black (Pitch Black Brigade)