RIVAL SONS – Oslo – Parkteatret

RIVAL SONS – Oslo – Parkteatret

Det er andre gang jeg er på Parkteateret i Oslo. Det er andre gang konserten er utsolgt, og det er andre gang jeg ser ett band der med sterke influenser fra 70-talls rock. Siden jeg ikke har stort annet å sammenligne med, må Rival Sons finne seg i å bli satt opp mot Graveyard konserten på samme plass for en drøy måned siden. Begge konsertene var konge, for all del, men banda er da også sterke på litt forskjellige felt. Personlig synes jeg nok Rival Sons var et løvehode foran.

Når det kommer til gjennomført 70-talls image er det liten tvil om at Graveyard stiller sterkest av de to. Stilen til bandmedlemmene, oppbygningen av låtene og det grumsete lydbildet er til de grader tatt rett ut av 70-tallet. Det er tydelig hva de går for, og de lykkes med stort hell. Hadde jeg ikke visst bedre kunne hvem som helst fortalt meg at Graveyard var et autentisk band fra 70-tallet, og jeg ville trodd dem.

Når det gjelder Rival Sons kan man heller si at de er et band som er sterkt inspirert av 70-tallet. Det er tydelig ut ifra stilen og liveproduksjonen at dette er fra 2011. Det er også tydelig at dette er en amerikansk produksjon, for lyden kunne knapt vært bedre. Rival Sons kopierer ikke sine inspirasjonskilder, de kjører sin egen greie, med sterke inspirasjoner fra 70-tallet. Personlig synes jeg Graveyard slår Rival Sons på plate, men live er det Rival Sons som vinner. Hver eneste tone, fra hvert eneste instrument kommer frem så klart som dagen. I tillegg trøkker dette mer en Graveyard. Spesielt vokalisten synes jeg gjør en fantastisk jobb denne kvelden. Ikke at det er noe å utsette på de andre heller. Det er en eim av profesjonalitet over Rival Sons som jeg ikke forventet. De gir ikke følelse av å være et skranglete 70-talls inspirert band, dette er prikkfritt gjennomført fra start til slutt.

Når alt kommer til alt har begge mine konsertopplevelser på Parkteatret vært konge. Jeg er sikker på at visse foretrekker Graveyard foran Rival Sons, noe jeg har full forståelse for. Personlig digget jeg begge konserter, men som tidligere nevnt, blir Rival Sons stående som min favoritt. Jeg forsto det som at mange hadde kontaktet bandet i håp om å få tak i ekstra billetter. Vi får bare håpe at bandet blir booket til en større arena neste gang. Hadde vært heftig å se disse gutta på Rockefeller. Til alle som var til stede, vi sees neste gang Rival Sons er i byen. Rival Sons var bedre enn all forventning og er et band jeg definitivt skal se igjen.