DJERV – Bergen – Garage

DJERV – Bergen – Garage

Djerv avslutter sin norgesturné på Garage i Bergen. Jeg har alltid vært fan av Animal Alpha, så jeg dro i håp om at jeg ville bli bydd på den samme råskapen av Djerv. I min mening er det er få damer i Norge som er råere enn Agnete Kjølsrud, og det beviser hun gang på gang. Kort tid etter Dyst går av scenen, slipper hun råskapen løs idet hun og resten av bandet setter i gang. Fra første låt snur Agnete baken til og står og rister den i flere minutter, til heldige konsertgjengere. Og for venninnen min, som erklærte sin crush til Agnete etter konserten, men det er en annen historie…  Jeg vet ikke om bergenserne ble sjokkert eller er sjenert(!?), men etter første låt og en hel del risting av rumpe, står fortsatt folk et par meter fra scenen med en full øl trygt plassert i høyrehånden. De blir da pent bedt om å skjerpe seg og være med å feste litt – de har tross alt betalt for dette her! Når «Gruesome Twosome» settes i gang, derimot, blir det litt mer liv i leiren. Det blir fort varmt i kjelleren på Garage, og den karakteristiske sminken til Agnete renner ned i kinnene hennes, noe som helt sikkert ikke var tilfeldig. Hun ser nå enda galere og råere ut, og folk liker det. Det følges opp med «Immortal», «The Bowling Pin», og deretter «Madman», som er den første låten andre enn jeg og venninnen min og et knippe andre fremmede tar av til. «Headstone» blir siste låt før Djerv gir seg, og de etterlater publikum sugen på mer, ettersom konserten var i korteste laget.

I alt trivdes jeg godt i kjelleren denne novemberkvelden. Jeg synes, til tross for et litt tamt publikum, at Djerv er flinke til å prøve å få med folk på låtene deres; mikrofonen blir sendt rundt, og Agnete tropper villig opp på gjerdet foran scenen for å gi både fotografene og beilerne en god kikk på maskaraen som har rent i striper nedover ansiktet hennes. Og det er kult. Så for å oppsummere… Partyfaktor: middels. Crowdsurf-tendenser? Uaktuelt, med mindre hjernerystelse er ønsket. Engasjement på scenen: ingenting å si på, Agnete er fortsatt norges tøffeste dame.

Personlig høydepunkt: «Immortal»