DIAMANDA GALÁS, ATTILA CSIHAR & MAJA RATKE i København (21/10)

DIAMANDA GALÁS, ATTILA CSIHAR & MAJA RATKE i København (21/10)

MARMORKIRKEN
KØBENHAVN ­ 21.10.2011

programmet er kurateret af STEPHEN O¹MALLEY fra Sunn O)))

RADICAL VOICES- endagsfestivalen der hylder stemmens magt, vokalens pragt og sangkunstens mest voldsomme udtryk!

DIAMANDA GALÁS
ATTILA CSIHAR / VoV – Mayhem + Sunn O)))
MAJA RATKJE

Ekstreme vokalvirtuoser under Marmorkirkens mægtige kuppel

Det tre største og mest respektindgydende ikoner inden for ekstrem solo vokalkunst er på plakaten til endagsfestivalen RADICAL VOICES, kurateret af Sunn O))) maestro: Stephen O¹Malley.

Marmorkirken, København fredag 21.10.2011 – kl. 20.00

Ticket DKK 275 via BILLETnet.dk (ticketmaster):
http://www.billetnet.dk/event/Diamanda-Galas-USA-tickets/MAK2110?tm_link=tm_header_lang2

Græsk-amerikanske terrordiva Dimanda Galás står i front for en aften, der helt ekstraordinært også byder på soloperformances fra den kontroversielle ungarske blackmetal-legende VoV (Attila Csihar) samt den enestående norske stemmemanipulator, komponist og vokalekstremist: Maja Ratkje.

Diamanda Galás (f. 1955) er vokalvirtuos af mytiske dimensioner. Galás har konsekvent skabt sit eget avantgardistiske sangudtryk, der uhørt favner mere end 31Ž2 oktaver. Diamanda Galás sang udspringer fra operaen, og spændvidden er enorm. Fra sagte hvisken og gennemtrængende skrig til særlige arabiske sangteknikker og tungetale. Alle bør opleve Diamanda Galás¹ frygtede udtryk af grusom skønhed og afsindige vokale potentiale, der er så voldsom og krævende for den excentriske diva, at hendes kunstneriske yderpunkter driver hende ud på randen af mentalt vanvid.

I Marmorkirkens imposante arkitektur opfører Galás et særligt udvalgt koncertprogram for vokal og det største koncertflygel i produktion. Galás har selv krævet at optræde i Marmorkirken, som hun kalder det bedste koncertrum i Europa for denne særegne optræden. Hun gav en totalt udsolgt
koncert i Marmorkirken i maj 2010, hendes første koncert i Danmark i 12 år, og hun har siden næret et stærkt ønske om at vende tilbage til København for at give en yderligere facetterende oplevelse til hendes dedikerede publikum. Det er ingen overdrivelse, at konstatere at INGEN er over og INGEN ved siden af super-divaen Galás i moderne musikhistorie- det er et faktum!

Galás har samarbejdet med kunstnere som: John Paul Jones (Led Zeppelin), John Zorn, Leonard Cohen, Alan Wilder (Depeche Mode), Nusrat Fateh Ali Kahn o.m.a.

 

Attila Csihar (VoV)(f. 1971) er en levende legende, der som frontvokalist i ikoniske bands som Mayhem og Sunn O))) i dag står som en af hjørnestenene indenfor black- og dronemetal. I Marmorkirken fremfører Attila danmarkspremieren på: ¹Void ov Voices¹, en koncert som udelukkende baserer sig på live-vokal. Stephen O¹Malley betegner Attila som en mandlig ækvivalent til den store Diamanda Galás.

 

Maja Ratkje (f. 1973) er Norges vigtigste moderne komponist siden Arne Nordheim, men også en enestående ekstremvokalist, støjkunstner og multifacetteret elektronisk musiker, hvis lyd favner fra det højeksplosive til en art psykedelisk trancekammer.

Ratkje har en baggrund inden for klassisk komposition og improvisation, og har slået sit navn fast på den internationale avantgardescene ved at dyrke de ekstreme sider af stemmens spændvidde. Hendes hårdkogte performances bygger på et sofistikeret, musikalsk maskineri, hvor hypnotisk sang, hvisken og skrig optræder side om side med avanceret sampleteknik og hjemmebygget
elektronik. Ratkje har formået at tage stemmens territorium til helt nye stadier, der har gjort hende til en af verdens mest eftertragtede vokalimprovisatører lige nu.

DIAMANDA GALÁS
+ ATTILA CSIHAR + MAJA RATKJE
LIVE at The Marble Cathedral, Copenhagen 21.10.2011

DIAMANDA GALÁS:
http://www.diamandagalas.com/

MAJA RATKJE:
http://ratkje.no/

ATTILA CSIHAR (VoV):
http://www.southernlord.com/band_ATT.php

Marmorkirken:
http://marmorkirken.dk/

artFREQ. er en forening under kunstnerisk ledelse af Lars Top-Galia (Sort Sol)
artFREQ. præsenterer kunstmusikalske begivenheder under titlen: Radical High Culture.

http://www.facebook.com/group.php?gid=69716065782&ref=ts

Wundergrund produceres af SNYK og er Københavns årlige internationale festival for ny eksperimenterende musik på tværs af genrer og kunstarter. Årets festival begynder med Radical Voices og fortsætter fra den 27. oktober til 12. november.