SOUTHERN DISCOMFORT 2011

SOUTHERN DISCOMFORT 2011

SOUTHERN DISCOMFORT
METAL FESTIVAL 2011

Kristiansand

9/9 – 10/9

SouthernDiscomfort_12_poster.jpg

SOUTHERN DISCOMFORT har uten tvil et av de kuleste navnene blant all verdens festivaler. Festivalen foregår i Kristiansand og ble første gang arrangert i 2002. Med unntak av avlysningen i 2005, har festivalen turet og gått uten alt for store økonomiske sår i disse 10 årene. Edruelig booking og en rekke lokale samarbeidspartnere har vært med på å gjøre dette mulig.

Festivalen går over 2 dager der det har vært mellom 10 og 16 band de senere årene. I år er det bare 9 band på plakaten der ARCTURUS og HIMERIKSSKVADRONEN er headlinere.

På Scenen og Kick er de 2 arenaene som benyttes til Southern Discomfort og i år er det noe forskjelig opplegg de 2 dagene. "Serious Discomfort" vil bli arrangert på lørdagen og det betyr kun 2 band på Kick denne kvelden mot 3 normalt. Ellers er det likt med fjoråret med 3 band på Kick på fredagen og 2 band begge dager på På Hjørnet.

Det vil også bli arrangert en Kickoff på torsdagen. Mer info om program der vil komme så snart det er klart.

Arcturus_1.jpg
Arcturus

 

I år satser vi igjen på å ha en "Serious discomfort" under festivalen. Dette vil foregå på Kick, lørdag 10 september.
Åpningen av settet vil HIMERIKSSKVADRONEN stå for.
HIMERIKSSKVADRONEN er en lyrisk-musikalsk arm av Kunstmilitsen, et uniformert kunstnerkollektiv med regimenter i Oslo, San Diego og Berlin. Skvadronens blanding av støyrock, dark wave og black metal, vil ginordet diktopplesning, en ny betydning. Bevæpnet med dikt av Stein Mehren og Olav Aukrust vil Himeriksskvadronen åpne dørene til gullalderen i norsk lyrikk, det vil si tiden før 1968. Publikum vil også få krigslyrikk av Tarjei Vesaas elektrisert og forvrengt tildet ugjenkjennelige.. Det tas forbehold om at et unntak vil gjøres for samtidspoeten CORNELIUS JAKHELLN.
Dette blir en opplevelse utenom det vanlige!!
 
For å avslutte "Serious Discomfort" har vi fått med oss VESEN. Vesen ble dannet i 1998 i Skogbygda i Norge, medden hensikt å øse ut stygg, svart thrash metal. Vesen slapp sin første fullengder i 2005, og albumet ble godt mottatt av media og fans. Deres andre album (utgitt 2009) gav bandet oppmerksomhet utover norske grenser. I år ble Vesen signert på den franske labelen Axiis music for utgivelsen av deres tredje album, "Goat Carcass Rising".
 
Sist vil vi presentere bandet som skal spille med Goatlord på På Hjørnet, lørdag 10september. DEVIL ble dannet i 2009 av Ronny Østli og Stian Fossum. Bandet låter som en blanding av Pentagram, Black Sabbath og Witchfinder General. Omfavnet og støttet fra første stund av old school fans over hele verden, begynte ballen virkelig å rulle. Etter svært kort tid på Myspace, ble bandet plukket opp av selskapet Soulseller Records og har etter dette headlinet flere mindre festivaler.
 
Dette bør friste folk til å kjenne sin besøkelsestid! 

SDC_12_Himeriks.jpg
Cornelius Jakhelln
 

 

Den ferdige lineupen ser da dermed slik ut:

 

Fredag 9. september:

 

Kick Scene:

ARCTURUS

MANITOU

TRISTANIA

 

På Hjørnet:

LEPROUS

SOXPAN

 

Lørdag 10. september:

 

Kick Scene:

HIMERIKSSKVADRONEN

DEVIL

 

På Hjørnet:

GOATLORD

VESEN