1880/BIZARRE

1880/BIZARRE

Det arrangeres konserter som aldri før i Norge og det er gledelig å se at det også blir arrangert konserter for de yngre. Dette er det som oftest ungdomsklubber eller fritidsklubber som står bak og i de kommende dagene vil Eternal Terror sette litt ekstra fokus på ungdommen. Den sjette og foreløpig siste aktøren eller aktørene vi tar for oss her i Eternal Terror i denne omgangen er Ungdomshuset 1880 og konsertarangøren Ungdomsklubben Bizarre. Begge aktørene er unge med sine 10 og 7 år på baken, men de er veldig viktige i rekrutteringen av musikkmiljøet i det som gjerne omtales som verdens black metal hovedstad; Bergen.

Begynner rett og slett med litt historie, fortell litt om dere som konsertplass, hvor lenge har dere drevet og hvordan startet det hele?

Ungdomshuset 1880 er et byomfattende kulturhus for Ungdom 15-25 år. Huset ligger midt i Bergen sentrum. Huset baserer seg på egenaktivitet. Vi har en stor scene og plass til et publikum på 225.

Vi feirer 10 år i februar. Huset inneholder ulike aktiviteter som: teater, dans, kunstnerverksted, medieverksted, øvingslokale kreative verksteder og kontorer for ulike ungdoms organisasjoner.

Hvor lenge har dere hatt metallkonserter?

Bizarre som arrangerer metall konserter har holdt på i 7 år, på ungdomshuset 1880.

ClubBizarre_1.jpg
Patrick Sundal (18) og Cathrine Wespestad (19)

Hvilket publikum sikter dere mot? Ønsker dere å skape en spesiell generell profil?

Vi sikter oss inn på ett alternativt publikum med interesse for metal/goth/punk/grunge og rock. Vi vil gjerne at ungdommen skal ha en mulighet til å oppleve rå musikk og store band i tidlig alder siden det er både atten og tyve års aldergrense på hulen, garage og inside, det er viktig å huske på ungdommen. Det er ikke noe kjekt og stå utenfor når favoritt bandetr spiller på garage og man ikke er gammel nok til å komme inn enda.

Hvordan er åpningstidene, og når bør man være tilstede for å få med seg konserter i ukedager og i helgene?

Vi holder konserter en fredag i måneden og de begynner for det meste klokken åtte, med mindre det er en lørdag eller det er en fridag fredagen. Vi holder også kafe hver onsdag ifra klokken 17:00- 21:00. Vi har nå fornyet klubben vår og vil gjerne ha et bredere spekter av tilbud og aktiviteter og komme med som blir postet på facebooken siden til Bizarre, med samme navn. Vi skal en nyåpning og promotering nå 16. september og håper på kjente og nye fjes.

Hvilken aldersgrense opereres det med, selger dere bare drikke eller også mat?

Alder i huset er 15-25 år. Men man blir ikke kastet ut for å si det slik om eldre og yngre vil komme på konsertene, kafeen derimot retter seg mer mot 15-25. Det selges mat og drikke på arrangementene. Vi holder på med en ny og forbedret meny nå, men medlemstilbud til medlemmene våre.

Hva med kapasiteten på konsertstedet?

225 publikummere.

Booker dere inn det meste selv, eller er det mest bookingbyråer og/eller band som kommer til dere?

Vi har selvsagt noen band som sender forespørsel enten de er nye eller har spillt tidligere, men ellers booker vi alt selv. Da ordner vi alt ifra a-å. Vi har fullt ansvar for å booke bandene, ordne kontrakter, rigge til utstyr, være der på konserten med bandet hele veien og etterpå. Vi er også tilgjengelig hele tiden i forkant om de lurer på noe. Booking mailen vår blir sjekket opptil flere ganger pr. dag nå. Vi vil gjerne at nye band skal få en mulighet til å vise seg frem foran publikum.

Hva skal til for at et band skal få spille hos dere?

Bizarre tar imot alle typer band, men vi holder oss dog innenfor metal/goth/rock/grunge o.l. det er derfor klubben er her Flere av bandene som spiller her er unge band som øver flere steder i Bergen. Et sted må de få prøve seg på en scene og det får de her. Kravet vårt er at de må bruke våre lyd/lys teknikere som er tilknyttet huset og kan med utstyret vårt. Gratis for unge å leie.

Sånn bortsett fra det tekniske, hvor langt går dere for å imøtekomme ønskene på bandets rider?

Det har jo en del å si på strl. på bandet. Om vi får ett nytt amatør band som krever både ditten og datten, kan de ikke vente å få det, men om bandet er større og mer attraktivt strekker vi oss gjerne lengre, men det har ikke vært så veldig ekstreme tilfeller. Og så har det jo en del å si om bandet trekker publikum, da er vi villige til å strekke oss lengre. Men bandene vi har hatt er for det meste hyggelige og greie å ha med å gjøre, ikke mye å sette fingeren på der. Men siden vi holder til på ungdomshuset 1880, har vi da nulltoleranse på all form for rus, så om det er noen av bandene som inntar noen form for rus(alkohol, narkotika) får de ikke spille og mister honoraret.

Hva er det merkeligste dere har blitt forespurt og/eller opplevd hos band som har spilt hos dere?

Det har vel ikke vært noe spesielt egentlig. Vi har hatt noen band da mer litt diva fakter som overgår strl. på bandet, men så kravstor er de vel egentlig ikke. Vi stiller med god varm mat, håndklær og vann på scenen, backstage i hyggelige omgivelser og en flott teknisk rider, så det er ikke mange band som har vært så veldig misfornøyd. Det rareste bandet dog vi har hatt et et band fra stavanger som kaller seg Mannepenis og plasserer seg under sjangeren *true norwegian porn metal* der går det i strap on og alt fra oppblåsbare dukker til sauer og kuer, menn i tanga og ja det meste du kan tenke deg. De er da også ett av de desidert hyggligste bvandene vi har hatt her.

Hvis du kunne satt opp en drømmekveld hos dere, hvem skulle stått på scenen og hva ville du kalt arrangementet?

Oi oi oi. Bare konsert? Tror nesten vi må si festival altså. Da hadde vi nok hatt Tyr, Angel Witch, Koorpiklani, Mayhem, Gorgoroth, Hysterica, Enslaved, Helheim, Ensiferum, Eluveitie og kanskje Burzum? Sistnevnte hadde nok fylt salen flere dager på rad, han holder jo ikke konserter. 😛  

Hvordan kan man holde seg oppdatert på konsertene dere stiller i stand? Hvilke kanaler bruker dere til å promotere?

Vi skal bli flinkere på det nå. Vi skal bruke facebook siden mer flittig og promotere konsertene lengre i forveien. Ellers har vi plakater ute og går.

Vi har en egen nettside (nede for tiden), facebook side, plakater og de unge.

En kritisk ting for folk som ikke er kjent med stedet; hvordan finner man fram til dere, og hvor kan man forhåndskjøpe billetter? Vi holder til i den vakreste byen mellom de syv fjell og har sted ved siden av politistasjonen i sentrum, knappe to min ifra torgallmeningen og den blå steinen. Vi har ikke forhånds salg av billeter, men vi tenker å ha det på de større konsertene våre.

Vi har kart på nettsiden. Adresse på plakater. Forklarer så godt vi kan.

ClubBizarre_2.jpg
Cathrine Wespestad (19) og Patrick Sundal (18)
 

Og til slutt, for de som er interessert i slikt, teknisk rider; hva kan dere stille med av backline/sceneutstyr?

Vi har det meste av utstyr. Unge band må bruke våre teknikere.

OBS! Lyd- og lysteknikker må være forhåndsgodkjent av U1880.

Høytalere:
2 stk Turbosound tcs 56
2 stk Turbosound tcs 59
4 stk Turbosound tcs 118
6 stk tannoy t 12

Effekter:
TC M-ONE
TC M-TWO
1 stk DBX 1231 (eq front)
2 stk DBX 1215 (eq mon)
1 stk Klark DN-504 (quad comp)
1 stk Klark DN-524 (quad gate)
1 stk Klark Square1 SQ1 ( 8 chn dynamics processor)

Mikser:
MIDAS Venice 320
DJ-mixer:
Numark DM 950 CD: Pioneer CMX-3000 Platespillere: 2 x Technics 1210

Backline:
Marshall JCM 2000 100w
Marshall 1960 4×12 Randall RH 150 Randall RS 4 x 12 CV
2 x Fender Twin Reverb
Hartke 3500 Bass amp
Ampeg 4×10
Ampeg 1×15

Trommer: Ludvig Accent CS Custom: 2×20 BT 10 12 14 16 RT HiHat 5 x cymbal stands Skarptrommer

Mikrofoner: 3 stk Shure SM 58 3 stk Shure Beta 58 4 stk Shure SM 57 3 stk Shure Beta 56 1 stk Shure Beta 56 3 stk Shure Beta SM 94 2 stk Shure Beta 91 4 sennheiser 604 7 stk Klark LBB DI-bokser

Deling: Turbosound LMS A6

LYS: Pantfinder Smartfade ML Bevegelig: 2 stk Varyscan 575 2 stk Mac 250 Trosser i front og scenen ( bak ) 3 stk stativer m/bom Dimmere: 2 stk OKERO 6 ch Lamper: 18 PAR 64 ( 1000W ) 4 Gulvkanner 3 blindere ( PAR 36 x 4 ) Strobe Atomic 3000 DMX Annet: Nødvendig kabling, stativer og strøm til husets lys og Pa. Scenemål: Ca 4 x 7 m Røyk ikke tillatt

Hva med backstagefasiliteter?

Vi har et møterom, en sal vegg i vegg ved stor salen, hvor konsertene foregår, og ett øvningslokale. sistnevnte brukes kun på festivaler og om det er snakk om større band.

http://www.bizarre.no/

http://www.u1880.no/

NoAlcohol.jpg
ALL AGES