TÅRNÅSEN

TÅRNÅSEN

Det arrangeres konserter som aldri før i Norge og det er gledelig å se at det også blir arrangert konserter for de yngre. Dette er det som oftest ungdomsklubber eller fritidsklubber som står bak og i de kommende dagene vil Eternal Terror sette litt ekstra fokus på ungdommen. Tårnåsen Fritidssenter i Oppegård Kommune kalles gjerne Hølet. Klubben ble startet en gang på 80-tallet og de arrangerete sin første store utekonsert i 1989. Darkthrone har spilt her og det er det nok ikke mange andre ungdomsklubber som kan skryte av. Hovedmålgruppen her er ungdom mellom 13 – 18 år.

Begynner rett og slett med litt historie, fortell litt om dere som konsertplass, hvor lenge har dere drevet og hvordan startet det hele?

Tårnåsen Fritidssenter, eller HØLET som stedet kalles av ungdommene er i utgangspunktet en ganske vanlig ungdomsklubb. En ungdomsklubb blir preget av ungdommene som bruker stedet, og når musikk og det å spille i band ble populært på slutten av 80 tallet, ble stedet preget av dette. I 1989 arrangerte vi den første store konserten utendørs. Mange lokale band stilte opp på grusplassen på Tårnåsen denne flotte maihelgen. De fleste bandene er gått over i historien, men mange av de som deltok, driver fortsatt med musikk. Darkthrone spilte her.

Metallmiljøet tok på begynnelsen av 90 tallet, og øvingslokalet var i bruk av ca 15 band. Konsertene ble stort sett holdt i Kolbotn Kino på den tiden. Så kom en roligere periode på slutten av 90 tallet og starten av 00 tallet. Fra 2002 blomstret det opp igjen, og det er fra denne tiden vi har blitt en konsertscene for ungdomsband i alle sjangere, men mest metall av ulike typer.

Hvor lenge har dere hatt metallkonserter?

Mer eller mindre fast fra 2002, men også før dette.

Hvilket publikum sikter dere mot? Ønsker dere å skape en spesiell generell profil?

Vi er en ungdomsklubb, så det er ungdommen vi under 18 som er vår hovedmålgruppe, men både yngre og eldre er velkomne på våre konserter.

Vi har en 100% rusfri profil, både for publikum og artister.

Hvordan er åpningstidene, og når bør man være tilstede for å få med seg konserter i ukedager og i helgene?

Dager og tider med konserter endrer seg fra gang til gang, så ikke noen faste dager eller tider.

Hvilken aldersgrense opereres det med, selger dere bare drikke eller også mat?

Hovedmålgruppe er 13-18 år, men åpent for alle aldre på konsertene.

Som regel selges noe enkel mat i tillegg til kioskvarer og mineralvann.

Tarnasen_1.jpg

Hva med kapasiteten på konsertstedet?

På den lille scenen(KUMF scenen = Kolbotn Underground Music Forum) har vi et tak på 160, og den store scenen som bygges ved spesielle arrangementer som Tårnåsen Festivalen er det plass til 450.

Booker dere inn det meste selv, eller er det mest bookingbyråer og/eller band som kommer til dere?

Vi har en egen Booking gruppe bestående av bandleder på bygget samt bandgruppa med de ungdoms bandene som øver fast på klubben, Og igjennom jevnlige bandmøter diskuter vi hva vi skal arrangere av konserter/festival . og vi for ofte band som kommer til oss og ville spille.og når det gjelder større arrangementer må vi kontakte bookingbyråer, for og få den artisten som har blitt foreslått av bandgruppa, 

Hva skal til for at et band skal få spille hos dere?

Er du ungdom og spiller i band, og trenger og spille live eller ett sted og øve, er det bare og kontakte oss via facebook. Søk opp Tårnåsen Fritidssenter og send oss en melding, så tar vi det derfra =)

Sånn bortsett fra det tekniske, hvor langt går dere for å imøtekomme ønskene på bandets rider? 

Vi er alltid imøtekommende til rider til større artister, fra vegan mat til hva det skulle trenges, innenfor rimlighetens grenser.

Hva er det merkeligste dere har blitt forespurt og/eller opplevd hos band som har spilt hos dere?  

Tja, kanskje unge metall band som har funnet døde fugler på veien til spillejobben, som de da hang rundt halsen mens de spilte.

Tarnasen_Susperia.jpg

Hvis du kunne satt opp en drømmekveld hos dere, hvem skulle stått på scenen og hva ville du kalt arrangementet?

Da hadde det nok vært kremen av norske artister og kunne holdt showet gratis og rusfritt.

Hvordan kan man holde seg oppdatert på konsertene dere stiller i stand? Hvilke kanaler bruker dere til å promotere?

Vi hadde tidligere ett nett basert forum, som het Kumf (Kolbotn undergrunns musikk forum) som hadde opptil flere hundre medlemmer , og var drevet av ungdom i kommunen som ofte tok på seg jobben og promotere, og og spre budskapet der, men når fjøsboka kom ble det mindre aktivitet på Kumf, og det ble lagt ned, Nå bruker vi Facebook med eventer og jungel-telegrafen samt posters og flyers for å promotere konserter.

En kritisk ting for folk som ikke er kjent med stedet; hvordan finner man fram til dere, og hvor kan man forhåndskjøpe billetter?

Vi holder til på Tårnåsen Skole i Oppegård kommune, det går 2 busser i timen fra Oslo og hit, og en fra Kolbotn stasjon hvis du tar toget. Søk Tårnåsen skole på trafikkanten, så får man det meste av infoen der. Når det gjelder forhåndskjøpte billetter , så har vi bare Tårnåsen Festivalen som vi har billetter ute til salgs. Da kontakter man oss via Facebook, eller hvis du er ungdom kan du også kjøpe dem på ungdomsskolene eller fritidsklubbene i Oppegård kommune.

Og til slutt, for de som er interessert i slikt, teknisk rider; hva kan dere stille med av backline/sceneutstyr? Hva med backstagefasiliteter?

Igjennom årerekker med konserter har vi klart å skrapt sammen noe av det bedre utstyr du kan finne på en scene og på bandrommet.

Marshall rør stack
Randall stack
Marshall bass stack
Samt ett fantastiskt Mapex trommesett 5 tams
Pluss div ekstra gitarforsterkere

Når det gjelder backstage fasiliteter har vi alt som trengs for at artisten skal kunne føle seg som hjemme. Stort rom med sofa og bord samt mulighet for dusj.

På større arrangementer har vi en større backstage med mat/vann/brus og varm mat, og tv med playstation spill. Men dette rommet bruker vi bare på Tårnåsen Festivalen. der har vi eget backstage crew som jobber hardt for at artistene skal kunne føle seg avslappet.

http://www.facebook.com/tarnasen.fritidssenter

 

NoAlcohol.jpg
ALL AGES