JOAN JETT & THE BLACKHEARTS – Sentrum Scene

JOAN JETT & THE BLACKHEARTS – Sentrum Scene

Etter en og en halv times venting er det duket for en av rockens førstedamer på Sentrum Scene denne tirsdagskvelden. Lokalet er stappa, stemningen er på topp, og da de første tonene av Bad Reputation starter showet, kan skrikene til halvgamle avdanka rockekjerringer høres gjennom hele salen. Ikke fordi… En relativt ung rocker (som meg selv) i ett lokale fylt til randen av 80’talls generasjonens glamberter… Litt som en stakkars bøffel, ubevisst travet inn i territoriet til en uthungra løveflokk.  Dere skjønner tegninga…

b1d0851e7e9ba1089d74067767b4be50.jpg

Når det gjelder Joan Jett og co, så er det lite å utsette på kveldens fremførelse. Ja, det er noen tekniske problem underveis. Men lyden er bra, frøken Jett og bandet er i topp humør og stemningen er bra gjennom hele konserten. Låtene er gamle og nye, fra hele Jett sin karriere, og blandingen av bluesrock, punk og glam sitter som et skudd. Stemmen til Joan holder like bra som på skivene og alt fremføres stødig. I så måte må jeg gi en ekstra pluss i margen for The Blackhearts. Da det dukker opp noen slitne ungsauer av noen punk kids fryktet jeg at dette lett kunne bli skranglete fremført. Det beryktede skinnet bedro altså til di grader, nok en gang. Stødig rytmeseksjon (skal kanskje ikke så mye til) og en gitarist som dro den ene fete gitarsoloen ut av hatten etter den andre. Slett ikke verst.

Til å være en tirsdag, fikk man alt man kunne forvente av både publikum og band denne kvelden. JJ har jo ett knippe klassikere i kappsekken, og med sanger som Bad Rep, Cherry Bomb, I Hate Myself for Loving You og I Love Rock N’ Roll er det ikke rart at alle som møtte opp var fornøyde da JJatB takket, og bukket for seg.