INTEGRITY – Oslo – Elm Street

INTEGRITY – Oslo – Elm Street

Integrity spiller ikke så mye live at det gjør noe, men da den første oppsatte konserten på Elm Street ble utsolgt på veldig kort tid ble det kjapt satt opp en dag til. Det er andre dag jeg er på, med fri aldersgrense og litt annen lineup.
Fri aldersgrense hadde Elm fikset ved at de få mindreårige som dukka opp fikk et stort kryss og et lite eget område de kunne være på, slik at andre kunne drikke pilsen sin uforstyrret av det. Med straightedge godt representert i front var det nok en enkel jobb uansett.

Contention_ElmStreet_160111.JPG

Det var en rekke band som spilte, men det første jeg rakk å få med meg var Contention. Et gammelt hardcoreband som, som de påpekte selv, ikke hadde noen reunion men bare stilte fordi Lash Out spilte dagen før. Altså en noe eksklusiv konsert, men likevel ikke det helt store oppmøtet, eller entusiasmen for den del. Det grunner vel på en blanding av at de fleste interesserte nok var slitne etter dagen før, samt at bandet faktisk aldri fikk ut fullengderen sin. Da viser det seg vanskelig å ri på sitt rykte som et forrykende liveband. Det var ihvertfall ikke slagkraften det sto på. Konserten var særs tight til å være en enkeltkonsert, og materialet fungerte bra for min del (til tross for at jeg aldri har hørt innspillingene eller sett bandet før). Noen få ildsjeler sto også fremst og ga på, så det ble så mye diving som mulig med den noe spinkle fronten. Hadde vært fett å se dem i gamle dager, tenkte jeg.

Integrity_ElmStreet_160111.JPG

Integrity har jeg et langt nærmere forhold til, selv om det er vanskelig å holde oversikt over alle utgivelsene. Bandet er ledet av Dwid Hellion, som har en veldig autoritet bak mikrofonen. Jeg er usikker på hvor lenge resten av medlemmene har vært med, iogmed at det har vært mye utskiftninger i bandet, men alle virker veldig rutinerte og trygge på sin plass. Materialet er variert, men settet virker litt kort, og jeg får høre at det definitivt var lengre dagen før. Konserten ga absolutt rockefot, og jeg foretrekker full gass i en halvtime framfor halvslapp i tre kvarter. Likevel tenker jeg at søndagsgjestene vel betalte like mye for billetten, selv om bandet hadde hatt en lang helg i byen.
Vil også gi kudos til Icon Booking for initiativ, det renner på med pent fra den kanten, håper det fortsetter sånn!