ATROX – Trondheim – Blæst

ATROX – Trondheim – Blæst

Past / Present / Future.

Så var det duket for 20-årsfest for Atrox. Blæst var plassen og det var da et greit knippe folk som hadde tatt veien hit for å få med seg litt schizometall. Selv var jeg veldig spent da bandet på forhånd annonserte med at det skulle bli spilt, som tittelen på kvelden indikerer, nytt og gammelt. Gjesteartister skulle det også bli, og akkurat denne biten var vel det eneste som skuffet undertegnede denne kvelden. Kommer tilbake til det. Men en sykt morsom kveld ble det, og god musikk, det skortet det sikkert og visst ikke på.

Bandet spilte to sett denne kvelden og det første begynte med en del nye låter. Og Ruben gleder seg til Atrox sin neste plate. De nye låtene fungerte veldig bra live og var både tøffe og catchy. Jeg tørr påstå av hvis du liker Binocular, bandets siste utgivelse, vil du like den nye plata også. De nye låtene var en klar videreførsel av det bandet begynte med på nevnte plate og responsen fra publikum tilsa også at dette var noe de likte.
Bandet kjørte med en backdrop hele kvelden hvor det vistes videoer og bilder, noe som fungerer godt til bandets musikk. Sær visuell kunst til sær musikk. Jeg liker den ekstra dimensjonen noe slikt tilfører showet, det blir litt mer "spennende", om du henger med. Ikke bare en gjeng musikere å følge med på, men noe ekstra.
Etter en del nye låter fremførte bandet noen låter fra Binocular og som alle andre ganger jeg har sett Atrox er dette en fryd for sjel og ører. Låtene fungerer knall live og så langt har jeg null ankepunkt. Det hørtes det heller ikke ut som noen andre hadde.

Setlista fra første set er som følgende (med forbehold om feil, dette er rippet direkte fra bandets setliste):

Mass
Movie
Suicide
Quartet
Heat
Retroglazed
Orgone
Traces
Binocular
Transportal

Atrox_08.jpg

Deretter fulgte en liten pause med mulighet for innkjøp av merch eller forfriskninger, noe for øvrig en del hadde fått litt for meget av etter hvert. Forfriskninger altså, ikke merch.
Men bandet entret scenen igjen og denne gangen skulle man få levert en god del eldre materiale samt at det skulle bli involvert litt flere personer. Jeg var fryktelig spent på denne delen, litt på grunn av at jeg ikke liker de platene Monica synger på pga. hennes vokal pluss at jeg var litt spent på hvilke gjester som ville dukke opp.
Først spilte de ett par låter fra Binocular, Headrush Helmet og Castle for Clowns. Og her dukket første gjesteartist opp, en mann ved navn Trond. Ikke vet jeg hvem han er og ikke fikk jeg det med meg. Mannen tilførte uansett ikke mye, selv om låtene er grisefete! Men når det kommer til denne Trond står jeg fortsatt som et spørsmålstegn.
Etter disse låtene ble det en tur ned momory lane for en del folk. Først ute var Methods of Survival, hentet fra Orgasm (2003). En ting er sikkert, når bandets nåværende vokalist Rune Folgerø synger på de gamle låtene passer det meg mye bedre. Så for min del kan bandet godt entre studio å spille inn alle de gamle platene med Rune på vokal! Hører dere det Atrox??? Deretter kom This Vigil, også fra Orgasm før bandet spilte ei låt fra plata som kom før Orgasm, Terrestrials (02). Låten bærer navnet The Beldam of the Bedlam og også denne fenget meg godt. Jovisst, ølet hjalp på, men satan dette var bra! For ikke å snakke om moro.
Unsummoned og Sultry Air fra Contentum (00) var så de to neste låtene ut. Som du ser jobbet bandet seg bakover i diskrografien og nå begynner de å nærme seg de tidligste slippene. De begynte også å nærme seg to timers spilletid, og slutten.

Tid for ekstranummer. En viss Plantefar ble hentet fra publiken og nå skulle en riktig gammel låt hentes fram fra arkivene. Plantefar er en skikkelse fra norsk undergrunns grindcore og en growler av rang. The Ocean heter låta som fulgte og den dukket for første gang opp for 20 år siden på en demo som heter Mindshadow om jeg ikke tar feil. Den var også å finne på bandets første fullengder, Mesmerised. En knall låt og det må sies at det var deilig å få litt growls inn i øregangene. Man begynte å bli sliten, men litt nakkeslenging ble det å se. Som siste låt for kvelden valgte bandet No Coil for Tesla, en låt fra bandet siste opus, Binocular. En kjempelåt å avslutte med og jeg var så absolutt fornøyd med låtvalget når bandet takket for seg og gikk av scenen.
Som jeg nevnte innledningsvis var jeg litt skuffet over gjesteartistene. Ikke de personlig, men jeg trodde det ville bli flere og mer relatert til bandets historie. Hverken Trond eller Plantefar har, så vidt jeg kan se, bidratt i Atrox før. Men men, det har vel litt å gjøre med tankene og forventningene en gjør seg opp på forhånd. Det tok uansett ikke nuven av kvelden og jeg kunne vandre vel fornøyd hjem etter endt konsert!!!

En stor takk til Atrox for en kjempekveld!!!!!!!!!!!!!!!

DRONTHEIM SHOWCASE @ Cafe 3b 18.12.10

Jeg møtte -Vind- fra Atrox på 3b i Trondheim dagen etter konserten for å oppleve Drontheim. Drontheim er et musikk/historieprosjekt Eivind har holdt på med en god stund nå og denne lørdagen skulle en DJ med relasjoner til prosjektet gjøre sin tolkning av det. Hele greia varte en halvtimes tid og var så absolutt verdt å få med seg. Musikken til Drontheim omhandler andre verdenskrig i Trondheim og under setet snurret en video i bakgrunnen som ikke levnet noen tvil om tematikken. Mye elektronikk i og med at det var en Dj som lekte seg, men det var utrolig stilig og jeg ber deg med en gang merke deg navnet, for navnet Drontheim er det garantert ikke siste gang du hører. Sjekk det ut på Myspace, det er verdt tiden!!!!!

Og når det setet var ferdig fikk man servert en helt NY låt med Manes.

www.myspace.com/atrox
www.myspace.com/drontheim