U.S. BOMBS – Oslo – Garage

U.S. BOMBS – Oslo – Garage

Garage, etter min mening byens beste konsertsted, stengte dessverre dørene 7. desember, men jaggu skulle dem ikke fleske til med en aldri så liten godbit på tampen.

De Amerikanske Punklegendene med Duane Peters i spissen tok med seg The Grit på tur, og dro i gang en heidundrandes Punkfest på Garage.

The Grit fra Newcastle så jeg på Rebellion i august, og kan fortsatt ikke få skryti nok av dem. Etter festivalen mente jeg at det er et av de feteste livebanda jeg har sett, og det står jeg for fortsatt. Skivene ble kjøpt inn sporenstreks etter festival, og har gått varmt siden. For et band!

Det er altfor mange band som er så hekta på å kjøre sin egen greie og sette en egen merkelapp på musikken sin sjangermessig, men The Grit er en av de som virkelig fortjener å ta seg den friheten. Med sin salige blanding av Psychobilly, Punk, Ska, generell Rock & Roll og til og med en dose CountryFolk her og der har de virkelig funnet sin egen greie, og kaller det som seg hør og bør "Punk’n’Fuck’n’Roll".

Med 1 gitarist, 1 gitaristvokalist, 1 akustisk gitarist, trommis og kontrabassist er dette faktisk et av de få punkbanda som jeg vil påstå kler en stor scene, det var betraktelig mindre plass for "showing" og andre apestreker på Garage enn der jeg så dem sist, men bandet leverte varene okkesom, og vel så det. Med låter som "The Ones", "Whoever You Are", den fantastiske "A Geordie’s Song", "Love Thy Neighbour" og "Cast Ya Mind Back" kan man redde enhver kveld, men savnet veldig "Mr. Minto", "Let Me Take You For A Ride" og "I Came Out The Womb An Angry Cunt". Men man kan vel ikke ønske seg alt av et band som har fått supportplassen på plakaten.

US Bombs var andre og siste bandet. Punkerne fra California har holdt det gående (stort sett) siden 1993, med skate-legende og notorisk alkis Duane Peters (49) i spissen.

De spiller en veldig streit form for Amerikansk Street Punk, men er klart inspirert av tidlig Engelsk Punk og Oi!

Et jævlig kult band som jeg har hørt jevnt og trutt på det siste halvåret, og leverte en fet konsert, mye takket være vokalistens mildt sagt eksentriske opptreden.

"Roll Around" var et stort høydepunkt som forventet.

Oppmøtet var veldig bra, under oppvarmingsbandet var det så der, men innen US Bombs hadde inntatt scene så det ut som de fleste med en gjennomsnittlig interesse for ekte Punk i hovedstaden hadde funnet veien. Resten av dere kan angre som faen.

PS! The Mormones spilte gratiskonsert i førsteetasje før The Grit, hvor jeg dessverre ikke var til stede annet enn å stå i eviglang barkø, men kan fortelle at oppmøtet var ca…. Ja, stappfullt.