VOLBEAT – Oslo – Sentrum Scene

VOLBEAT – Oslo – Sentrum Scene

Å si at Volbeat har steget kraftig i gradene på de to-tre siste skivene og blitt et av verdens største Metal band kan vi vel alle enes om. For Volbeat virker som er et band som dividerer Metal miljøet mer enn problemstillingen om hvorvidt Mercyful Fate er Black Metal eller ikke.

Litt rart å tenke på at Volbeat spilte for John Dee for bare et par år siden, og nå selger ut Sentrum Scene lenge før konsertdagen. Spektrum neste?

Uansett var det tydelig å se Volbeat’s mangfoldige publikum, og Metal-folket var faktisk i mindretall, til tross for b.la. Entombed som oppvarmingsband.

The Kandidate fra Sverige var første band på scenen, og oppmøtet var heller labert, var tydelig at mange prioriterte vorspielpub’n. Kult band for sin sjanger (HardcoreMetalcore), men fungerte best i første halvdel av settet. Uansett greit at familieklyngene og "streitingene" fikk seg et musikalsk slag i trynet, jeg tar meg den frihet og humrer litt for meg selv av den slags.

Andre bandet Volbeat hadde med seg var Entombed, et band jeg har sett flere ganger før men merkelig nok ikke gått til innkjøp av, for det er et jævlig kult band, og et av de mer joviale livebanda, hvert fall innenfor sin sjanger, og spesielt pga vokalisten. For en karismatisk fyr! Et Death Metal band man faktisk blir i godt humør av å se på, uten på noen måte å være ironisk eller sarkastisk. Publikumsresponsen var betydelig bedre enn Volbeat, og det var tydeligvis ikke alle som var der for hovedbandet.

Nå begynte det å bli rimelig stappfullt, og det å gå og kjøpe seg noe mer og drikke før hovedbandet var tydeligvis en dårlig ide, for det var klin umulig å komme seg frem igjen. Lesson learned!

Volbeat vet ikke bare å putte på et bra show, men også en bra entre. Introen fra The Mirror And The Ripper startet showet og teppet datt ned når låta dro i gang. Fjerde gangen jeg ser dem live, og det er like trivelig hver gang og se hvor godt de trives på scena og hvor mye publikum tar av. De har nok låtmateriale å ta av, og man fikk låter fra alle fire skivene, dog med mest fokus på de tre siste.

Eneste jeg har å utsette er at setlisten, med unntak av det nyeste materialet begynner å bli litt vel forutsigabart, og, tør jeg si det, alt for langt. De dro det ut, og konserten som startet 20:30 var ikke ferdig før godt over midnatt. Etter hva jeg fikk med meg av diverse skravling etter konserten var jeg ikke aleine om det heller.

Men alt i alt en fet konsert, og som alltid et knakende bra liveband, men nå kan godt Norgesvennene Volbeat drøye det et års tid til neste gang, man vil jo ikke bli lei heller…