DARK TRANQUILLITY – Oslo – John Dee

DARK TRANQUILLITY – Oslo – John Dee

Sverige er en stor leverandør av metal, spesielt fra Gøteborgsområdet. Denne lørdagen skulle vi få oppleve ikke mindre enn 3 svenske band på John Dee.
DARK TRANQUILLITY er på tur og har med seg AVARTAR og MARIONETTE.

m5_art.jpg

Marionette var første band ut. Jeg ble kjent med dette bandet første gangen i forbindelse med et intervju Eternal-Terror gjorde med dem i fjor. Alltid hatt litt sansen for dem, så jeg var spent på hvordan de var live. Skal innrømme at jeg ble positivt overrasket. De spilte bra og var ganske energiske på scenen. Nesten som scenen var for liten for dem, siden de flere ganger holdt på å løpe hverandre ned. Publikum var ikke så veldig aktive under Marionette, utenom noen hyperaktive helt foran scenen, men det så likevel ut som de fleste koste seg bra. De spilte for det meste sanger fra sine 2 første album, men avsluttet med 2 låter fra sitt 3. og nyeste album. Skal bli spennende å følge disse gutta fremover.

av9_art.jpg

Avartar var neste band ut. For meg relativt ukjente, men også disse gutta overrasket positivt. Ikke like energiske som foregående band, men man hørte de var samspilte og man kunne lett se at de koste seg på scenen med både smil og tydeligvis noe som virket som internhumor.
Musikkmessig i samme sanger, men en tone mer melodiøst. Litt mer liv i publikum også nå, så dette begynte å bli rett så trivelig. Jeg kjenner ikke godt nok til låtmaterialet til Avartar enda, så jeg kan ikke si hvilke sanger de spilte fra hvilket album. Men dette låt så tight og kvalitetsmessig bra at jeg skal nok følge godt med denne gjengen også fremover.

dt7_art.jpg

Dark Tranqullity entret scenen til stor jubel og de fleste visste nok hva som ventet dem. og Dark Tranquillity skuffet ikke. Disse gutta leverte varene med både eldre og nyere låter. Vokalist Mikael Stanne var i godt humør denne kvelden. Han smilte vel stort sett konstant fra han kom på scenen til han gikk av. Mye mer liv i publikum også, man kunne se at de koste seg mens bandet leverte varene på scenen. Jeg var litt skeptisk til et såpass stort band på en såpass liten arena som John Dee er, men dette var ikke til hinder for hverken for band eller publikum. Disse gutta er både samspilte og erfarne, og det merket man lett på musikken. Man kunne kose seg til låter som "Wonders", "Gallery", "Dream" "Misery" og "Final" med flere. De som møtte opp til denne kvelden på John Dee ble neppe skuffet. Undertegnende hadde hvert fall en fin kveld.