DIMMU BORGIR, ENSLAVED, SAHG – Oslo – Sentrum Scene

DIMMU BORGIR, ENSLAVED, SAHG – Oslo – Sentrum Scene

Til tross for at jeg ikke har særlig til overs for musikken Sahg fremfører, er det allikevel koselig hver eneste gang jeg ser dem i en live-setting. De er entusiastisk og hyler og står i. Koselig, rett og slett. Bra lyd og et publikum, som til tross for at det egentlig bare venter på headlinerne, som er med. Hva mer kan man vel ønske seg som forband?

Jeg så Enslaved i Drammen for et par uker siden. Da var de headlinere, ja, faktisk eneste band på scenen. Som forband til det største metalbandet i Norge gjør Enslaved en meget bra jobb. Første låten ut fikk meg til å tenke at dette ikke ble noe særlig, siden lyden ikke var helt på topp, ja nærmere litt uklar. Men som så ofte før tar det en låt eller to for å skru lyden på plass, av en eller annen grunn jeg som ikke er musiker ikke har noe peiling på. Herbrand Larsens stemme var altfor oppslukende den første låten. Når lyden så kom på plass, fikk Enslaved det skikkelig til. De spilte mye av det nyeste materialet og det var flott for en som liker det nye. Samtidig gav de oss et par høydepunkter i form av litt eldre materiale. Ja, da var sirkelen fullkommen som det såkalt heter, og ventetiden kortet ned såpass at jeg fremdeles ikke satt å ventet på neste band, selv om det var det jeg jo gjorde.

6869dbe9ea5901db2090bd1d19358995.jpg

Og Dimmu Borgir kom på scenen. De spilte sine låter, der det var en god blanding av mye nytt og en del gammelt. Jeg har sett dem en del ganger, pluss DVDene og mye er virkelig bra. Men denne gangen nådde de nye høyder. Det virket som de koste seg på scenen; Galder fylte år, Bekkis (trommisen fra Enslaved) i tanga med kake til Galder og gjester på scenen. Agnethe Kjølsrud gjorde en super jobb under "Gateways". Ja, dette var en kveld da alt stemte. Men litt kritisk må vi jo selvsagt være, uansett. Jeg skjønner at de gjør om vokalen til Vortex og spiller den inn på nytt. Regner med at det handler om penger… Men da kunne de vel fått koret som spilte inn "Abrahadabra" til å gjøre det. Kanskje var det til og med slik det var, men ting ble forvrengt. Jeg synes uansett at det låt litt feil under for eksempel "Progenies…". Nå tok ikke dette vekk noe av helheltsopplevelsen, siden det bare gjaldt to låter, men allikevel… Hva spilte så Dimmu Borgir denne ca. 90 minutter lange konserten?

Xibir – Spellbound – In Sorte Diaboli – IndoctriNation – Dimmu Borgir – Gateways – Chess With The Abyss – A Jewel Traced Through Coal – en låt fra "Spiritual Black Dimensions" som jeg ikke husker navnet på – burdagshilsen og marsipankake til Galder – Vredesbyrd – The Serpentine Offering – Puritania – Progenies Of The Great Apocalypse

www.rockefeller.no
www.myspace.com/dimmuborgir
www.myspace.com/enslaved
www.myspace.com/sahg