OZZY klar for Sweden Rock og Wacken

OZZY klar for Sweden Rock og Wacken

ozzymain2.jpgOzzy Osbourne klar för Sweden Rock Festival

Det finns kända artister, det finns berömda, det finns rentav legendariska – och så finns Ozzy Osbourne. Inte nog med att "The Prince of Darkness" är en av hårdrockens mest ikoniska gestalter, han har befunnit sig på toppen av sin karriär under en längre period än någon av hans kollegor. Det började på allvar fredagen den 13 februari 1970 med releasen av Black Sabbaths självbetitlade debut-lp – "the Big bang" i den tunga musikens historia. Fram till 1978 skulle bandet släppa ytterligare sju album med Ozzys unikt hånfulla stämma över ödesmättade domedagsriff i oräkneliga odödliga låtar som "Paranoid", "Iron man" och "Sabbath bloody sabbath". 1980 anlände sångarens solodebut "Blizzard of Ozz", ännu ett historiskt släpp som etablerade det karakteristiska Ozzysoundet med hårda riff förenade med starka melodier. Under åren som följt har Ozzys stjärnstatus växt till kolossalformat. Karriären har kantats med kommersiella triumfer som original-Black Sabbaths återförening och omstridda realitysåpan "The Osbournes". För att inte tala om det allra viktigaste, själva soloplattorna. Med 2010 års "Scream" är Ozzy framme vid sitt tionde studioalbum, och singeln "Let me hear you scream" är den senaste i raden av Ozzyklassiker som även inkluderar "Crazy train", "Mr. Crowley", "Bark at the moon" och "No more tears". För att bara nämna några. Denne hårdrockstitan är det alltså som 2011 gör sitt allra första framträdande på SRF, och det dessutom som årets enda Sverigekonsert.

Biljetterna till Sweden Rock Festival är nu släppta och kan köpas direkt via vår hemsida. Se till att vara bland de 3000 första som köper biljett, då ingår en unik jubileums-t-shirt!

Mer information om Sweden Rock Festival 2011 hittar du på:
www.swedenrock.com

 

OZZY er også klar for neste års WACKEN OPEN AIR, og det meldes fra verdens største metalfestival at OZZY vil headline torsdagen.

www.wacken.com