HITS 2010 – Dag 3 – Garage

HITS 2010 – Dag 3 – Garage

Torsdagen er legendarisk i Hole in the Sky sammenheng. Det er mange store band som har headlinet denne kvelden. Både Napalm Death, Destruction, Morbid Angel og Exodus har avsluttet torsdagskvelden i tidligere år. Denne gangen var det Suffocation som hadde fått gleden og de fleste av oss som liker death metal gikk stort sett og gledet oss hele dagen. Men først var det listeningsession hos Dark Essence der de kommende skivene fra Vulture Industries, Helheim og The Batallion ble gjennomhørt. Deretter var det HITS quiz hvor som vanlig laget bestående av irske og norske alkoholiserte kirkebrennere stakk av med seieren. Dagen gikk over i kveld i det jeg fikk gleden av å gjøre et intervju med Derek Boyer og Guy Marchais før kveldens musikalske program begynte.

HITS_10_Astrosoniq.jpg

Astrosoniq: Torsdagen åpnet med Astrosoniq. Et band som i hovedsak ligger plassert i rockgenren, men som har det med å blande inn sjangere som jazz, psykedelia, noise, punk, funk og metal inn i rocken sin. Man skulle tro dette ville bli kaotisk og rotete, men den gang ei. Astrosoniq mestrer dette enkelt og gir Garagepublikumet en festkonsert det vil snakkes om lenge. Det var lite metal å spore i musikken deres til å begynne med, men det endret seg. Et fantastisk band med dyktige musikere. En vakker åpning på kvelden. Undertegnede ble dessverre avbrutt rett etter at Astrosoniq begynte av et kort Evile intervju, men jeg var raskt nede på Garage igjen etter at jeg hadde pratet litt om thrash metal med et av de desidert heftigste thrash metal bandene i Europa for tiden. Fikk med meg de siste 10 minuttene av Astrosoniq, og da var de enormt gode.

HITS_10_Enforcer.jpg

Enforcer: Enforcer fikk jeg aldri taket på. De minnet meg om et skolefestband som ville mye, men som ikke fikk det helt til. De spilte rask heavy metal som ikke imponerte undertegnede, men de hadde bra driv og energi i musikken sin og de skapte et bra liv i publikum, så noen likte dette bedre enn meg.

HITS_10_Evile.jpg

Evile: Brødrene Drake er muligens de kjappeste rifferne i thrashscenen for tiden og de skulle levere en forrykende konsert. Et noe feil låtvalg ødela litt, for med de riktige låtene ville dette blitt kanonbra. Den kjappe "Thrasher" fra bandets debutalbum ble høydepunktet i en til dels skuffende konsert. Jeg vet de kan så mye bedre enn dette, men muligens skjønte mange andre dette bedre enn meg, for det var et skuffende oppmøte under konserten.

HITS_10_AngelWitch.jpg

Angel Witch: Disse gamle menn hadde jeg gledet meg en del til, men etter å ha opplevd 2 ½ gode festivaldager med mye extreme metal, klarte jeg aldri å komme ned på Angel Witch musikalske nivå og for meg ble dette bare en helt vanlig konsert der jeg ble sittende å se på folket i stedet for å nyte konserten. Klassisk heavy metal med noen eldre juniorer som fortsatt vet hvordan de behandler sine instrumenter, jo da. De klarte på et vis å gjenskape 80-tallet og det var stappe fullt nede på Garage for første og siste gangen under årets festival. Men nå var det snart Suffocation og jeg klarte ikke konsentrere meg om Angel Witch.

HITS_10_Suffocation.jpg

Suffocation: Så var det sceneskifte de lux og alt var klart for en kanonkonsert med Suffocation. De begynte drøye 15 minutter før oppsatt tidspunkt, noe som gjorde at mange gikk glipp av åpningen. Jeg var der sammen med i underkant av 100 andre forventningsfulle Suffocations fans og var fornøyd med det. Men det fyltes raskt opp med moshpitere og headbangere i all verdens sorte farger og detta ble moro. Frank Mullen sa som vanlig mye rart mellom låtene, noe som førte til at smilene satt løst både hos hans medsammensvorne i Suffocation og ute blant folket i salen. Alle smilte bortsett fra Frank selv. Det er nesten så man kan tro at han mener alt han sier. Han er nok en smule eksentrisk på den måten, han Mr Mullen, men du verden som han kan growle. Sammen med resten av gjengen i Succocation leverte de en konsert det luktet svidd av. Absolutt en konsert som ødela meg for resten av uka. Men det var verdt det, så absolutt. Litt synd at ikke flere fant veien ned i kjelleren på Garage under den siste konserten før festivalen forflyttet seg bort til Verftet.

 

Dyktige fotografer er Christian Misje og Monika Serafinska 

 

HITS_2010_top.jpg