1349 – Drammen – Union Scene

1349 – Drammen – Union Scene

Den lille scenen på Union. Tiltalende, siden det ikke krever så mye oppmøte før det er ok med folk. Og ok med folk var det på Gate To Khaos. Musikken deres hørtes ut som nokså standard black metal, og selv om vokalisten er en ung kvinne, vil jeg ikke si at det bidrar så sterkt til at musikken skiller seg ut. Men, og dette er et viktig lite men…, det er så visst noe annet å høre musikken via bandets MySpace side og å bivåne dem via scenen. Merkelig stemning… Det er noe vilt over uttrykket til bandet og selv om det sikkert er tekster som dreier seg om bien, blomsten og den villedende mauren, er det ikke mulig å høre et ord. Dermed blir hele opplevelsen mer en sanseopplevelse fremfor å lytte til ordene, til riffene og se så nøye på det som faktisk foregår på scenen. Lukk øynene innimellom, og det hele er et virrvarr av lyder og en merkelig stemmeprakt. Hold øynene åpne, og det hele er nokså standard black metal innpakket i et visuelt merkverdig og interessant uttrykk.

Nebular Mystic spilte sikkert mye bedre enn hvordan layouten på deres MySpace side er, men siden jeg var tilstrekkelig opptatt med å gjøre intervju med 1349, fikk jeg med meg en låt. Og det var en Darkthrone cover. Husker ikke helt hvilken låt det var, men mulig det var "Natassia In Eternal Sleep".

1349 har jeg sett gjentatte ganger. Og jeg har alltid likt intensiteten deres, men har ofte hatt en følelse av at lyden har vært litt for tynn. Det var den definitivt ikke denne kvelden. Det var et kraftfullt lydbilde, som gjorde at den sedvanlige intensiteten ble iblandet en kraftig dose med brutalitet. De nye låtene sklir rett inn i repertoaret, mens de korte ambiente sekvensene gjør at vi som lytter får hvilt ørene et lite minutt før infernoet fortsetter.

Det var godt med folk her til tross for at det var en gig som ikke var promotert så veldig mye. Jeg har dog en mistanke om at for en del blir dette rett og slett for intenst, siden enkelte tar turen ut innimellom. Må vel få seg noe luft eller ta seg en røyk eller noe… Dessuten var det vel ikke alle som kjente til de nye låtene. Men kort sagt, dette var den beste konserten jeg har sett 1349 har gjort. Det inneholdt alt jeg liker med 1349, og låtmaterialet var av klasse. Og det er kun få ord i mellom sangene, noe som bidrar til å holde intensiteten oppe, til tross for de korte ambiente stemningsrapportene fra helvete.

For de interessert er låtene listet opp her.

"Riders Of The Apocalypse", "Nathicana", "Psalm 7:77", "I Am Abomination", "Maggot Fetus… Teeth Like Thorns", "Chasing Dragons", "Serpentine Sibilance", "When I Was Flesh", "Sculptor of Flesh", "Aiwass Aeon" og mesterverket "Atomic Chapel".

www.myspace.com/1349official

www.myspace.com/nebularmystic

www.myspace.com/gatetokhaos