KISS – Trondheim – Lerkendal Park

KISS – Trondheim – Lerkendal Park

Juni kom litt brått på i år synes jeg, temperaturen har liksom ikke gitt noen hint om at vi har kommet over til sommeren. Men datoen 8. Juni var der og da var uten tvil KISS på Lerkendal det skulle handle om. Noe jeg synes var veldig synd, var at Wolfmother som egentlig skulle stille opp som support, måtte avlyse hele turneen fordi vokalisten hadde blitt syk. I stedet fikk vi ca 30 minutter med Stage Dolls "hits" og noen synes sikkert det var greit og…

Men sånn litt over kl 20.30 datt teppet ned og med et smell entret KISS scenen via en diger heis og showet var i gang med "Modern Day Delilah" fra nyskiva "Sonic Boom". Det skal sies at verken Paul eller Gene holder 70/80-talls standard på verken "moves" eller vokal, men du verden de tar det igjen på sjarmen og proft sceneshow! Det er nesten overdose nostalgi for undertegnedes del, som ikke har sett KISS på scenen før og siden jeg ble fan allerede som 4-åring tok det meg bare 31 år å få oppleve dem live!

432d19a51a0ec94c7416d8c9ae4f548b.jpg

Så, mellom den flammeblåsende, blodspyttende, tungegeipende og hoftevrikkende Gene Simmons og trut-munn-rompevrikkende, plekterkastende og  den"noe" feminine storsjarmør Paul Stanley – hva mer har KISS å by på anno 2010? Jo, de har funnet en god Peter Criss-figur i Eric Singer, knakende god trommis og dyktig vokalist som holder mål på både f.eks "Black Diamond" og "Beth" samt at vi får en trommesolo som viser hva fyren duger til. Som vimsete og "liksom-full" Ace Frehley får vi Tommy Thayer, en sabla god gitarist som også får godkjent vokal på "Shock Me, men ikke mer. Etter noen år med Peter Criss som helt for min del, ble det Ace Frehley i årene etter det og det skal derfor veldig mye til å nå opp som stand-in der. S

KISS er ikke verdens tighteste rockeband, men det tar de uten tvil igjen på profesjonalisme, sjarm og sceneshow. Det er vanvittig bra koreagrafi involvert, både når bandet rocker sammen på scenen  og når diverse bandmedlemmer skal ut å fly med vaier rundt på scenen eller ut blant publikum! Jeg har ikke telling på antallet bomber, raketter og pyro-stunts som ble iverksatt underveis, men det var utrolig mye og det ble ikke akkurat spart på kronene her! Skal man trekke for noe i det hele tatt så må det være at stemmen til Paul sprakk litt her og der underveis, samt et kort øyeblikk uten lyd ut til publikum ca midtveis i settet. Men det er som små dråper vann i et hav av store øyeblikk!

50c23af1205622fadad84f391af04187.jpg

Valget av låter er alltid vanskelig med såpass mye bra å velge mellom, men personlig synes jeg de valgte bra og kunne vise til et vidt spekter av klassiske KISS-låter samt bra valg av nyere materiale. Jeg må si at jeg storkoste meg hele veien og at man har vondt i beina etter å ha stått på asfalt hele kvelden betyr rett og slett ingen ting. Mot slutten spurte bandet om de kunne få besøke Trondheim igjen ved en senere anledning, og etter et slikt fyrverkeri av et show så er svaret klart JA!

 

Set-liste:

01:

Modern Day Delilah (Sonic Boom, 2009)

02:

Cold Gin (Kiss, 1974)

03:

Let Me Go, Rock & Roll (Hotter Than Hell, 1974)

04:

Firehouse (Kiss, 1974)

05: 

Say Yeah (Sonic Boom, 2009)

06:

Deuce (Kiss, 1974)

07:

Crazy, Crazy Nights (Crazy Nights, 1987)

08:

Calling Dr. Love (Rock & Roll Over, 1976)

09:

Shock Me (Love Gun, 1977)

10:

Tommy & Eric solo

12: 

I'm An Animal (Sonic Boom, 2009)

13:

100.000 Years (Kiss, 1974)

14:

Gene solo + blodspytting

15:

I Love It Loud (Creatures Of The Night, 1982)

16:

Love Gun (Love Gun, 1977)

17: 

Black Diamond/Whole Lotta Love intro (Kiss, 1974)

18:

Detroit Rock City (Destroyer, 1976)

 

Encore:

19:

Beth (Destroyer 1976/Unplugged 1996)

20:

Lick It Up/Won't Get Fooled Again (Lick It Up, 1983)

21:

Shout It Out Loud (Destroyer, 1976)

22:

I Was Made For Lovin' You (Dynasty, 1979)

23:

God Gave Rock & Roll To You II (Revenge, 1992)

24:

Rock & Roll All Nite (Dressed To Kill, 1975)

For flere bilder, sjekk ut vårt bildegalleri .