INSIDE LIVE (Bergen)

INSIDE LIVE (Bergen)

I dag begynner vi en helt ny artikkelserie der vi tar for oss konsertarenaer i Norge. I denne serien prøver vi å få samlet mest mulig info som kan være av interesse for band som er på jakt etter scener å spille på. Vi begynner med Inside Live, en livescene i Bergen som har holdt dørene åpne i ca 3 år. Det er bookingansvarlig Janto som har bidratt med info.

Begynner rett og slett med litt historie, fortell litt om dere som konsertplass, hvor lenge har dere drevet og hvordan startet det hele?

Inside Live som vi kjenner det i dag oppstod i 2007, under navnet Hinsides. Det ble da drevet på en litt annen måte, men var eid av Inside Rock Cafe. 1. januar 2008 tok Inside Rock over hele driften og siden da har vi hatt navnet INSIDE LIVE. Det er Inside Live både dere og leserne har et eventuelt forhold til. Nå er hele Inside en helhetlig greie med pup/cafe/restaurant samt scene med klubb og livetilbud.

Det hele med vekt på rock/hardrock, uten at det setter stopper for oss når det gjelder booking av konserter.

Hvor lenge har dere hatt metallkonserter?

Metal vil alltid ha en plass på Inside. Det har vært metalkonserter i 2.etg på Inside lenge før vi bygget scene. Sahg og Bourbon Flame var vel kanskje først ute i 06 så vidt jeg husker, men det var pønk bandet Tarmer som spilte den aller første konserten der lenge før den tid.

Hvilket publikum sikter dere mot? Ønsker dere å skape en spesiell generell profil?

Inside Live har konserter med alt fra Bluegrass til Black Metal. Vi sikter oss inn mot musikkinteressert «ungdom» mellom 20 og 40. Vi er ikke en ren Hard Rock eller Metal scene som mange kanskje tror. Lars Vaular har spilt her. Det har også Karin Park.. Vi har hatt reggae band, blues, osv.

Bergenfest har konserter her når det går av stabelen. Vi kjører en god del pønk konserter her så hvis vi regner med det så er vel ca 60% av konsertene innenfor Pønk/Hardrock/Metal.

Hvordan er åpningstidene, og når bør man være tilstede for å få med seg konserter i ukedager og i helgene?

Inside Live åpner kl 22.00 fredag og lørdag og kl 21.00 hvis det er konserter ellers i uken. Man bør ikke komme seinere enn kl 23.00 (22.00 uke) hvis man skal ha med seg hele konserten.

Hvilken aldersgrense opereres det med, selger dere bare drikke eller også mat?

Aldersgrensen er 20 år (18 på noen torsdagskonserter).

Inside er vel kanskje mer enn noe kjent for sine Hamburgere. Cafeen åpner kl 14.00 så det er bare å komme og spise 🙂

Hva med kapasiteten på konsertstedet?

Konsertkapasiteten er på 230 pers.

Booker dere inn det meste selv, eller er det mest bookingbyråer og/eller band som kommer til dere?

Det er nok flest bookingbyråer og/eller band som kontakter oss, men det hender også at det går andre veien.

Inside_logo.png

Hva skal til for at et band skal få spille hos dere?

Det er jo ikke noe fasit på det, men det må jo låte fett.. ha potensialet til å dra ok med folk og sist men ikke minst: hvis du ikke ER Whitney Houston så ikke oppfør deg som Whitney Houston. Nykkene til mange band (spesielt fra Oslo området) har nok satt en brå stopp for mange band i startgropen der ute. Et godt band med en bra presentasjon og realistiske «krav» og gjerne en fet og gjennomført «image» så kan du komme langt i en ellers uoversiktlig urskog av band og artister her til lands.

Sånn bortsett fra det tekniske, hvor langt går dere for å imøtekomme ønskene på bandets rider?

Det kommer helt an på hvilke artister det er snakk om. Det vurderes ut fra hvor langt de har reist, nasjonalitet, platesalg og den slags Vi strekker oss ganske langt, men er ikke redd for å sette foten ned om nødvendig. Jeg anser en rider som veiledende.

Hva er det merkeligste dere har blitt forespurt og/eller opplevd hos band som har spilt hos dere?

Det vet jeg ikke. Vi har vært heldig og ikke kommet bort i altfor syke ting men PRO-PAIN fra USA hadde en ganske lang og omfattende rider som vi fulgte til punkt og prikke. De var på Europa turne og kom med nightliner. Av erfaring vet jeg at det kan være en slitsom affære så vi vartet skikkelig opp når de kom. De leverte en kanon konsert og var virkelig fornøyd med Inside og Bergen.

Hvis du kunne satt opp en drømmekveld hos dere, hvem skulle stått på scenen og hva ville du kalt arrangementet?

INSIDE presenterer: MOTLEY CRUE ! En intim konsert 🙂

Hvordan kan man holde seg oppdatert på konsertene dere stiller i stand? Hvilke kanaler bruker dere til å promotere?

Da vil jeg anbefale www.insiderock.no, Facebook eller www.bergen360.no

Sjekk ut på Apollon butikkene i Bergen eller lytte til ryktebørsen. Vi annonserer ikke særlig mye i aviser osv.. men det kommer det også.

En kritisk ting for folk som ikke er kjent med stedet; hvordan finner man fram til dere, og hvor kan man forhåndskjøpe billetter?

Vi holder til i Bergen sentrum, nærmere bestemt Vaskerelvsmauet 7. Stort mer midt i sentrum av byen går det ikke an å komme. Vi har ikke for vane å forhåndsselge billetter. Vi selger i døren når vi åpner kl 22.00 og hvis du er redd for at du ikke skal få billett så kom når døren åpner, ikke en time seinere.

All info ang konserter, billetter osv ligger på www.insiderock.no

Der finner dere også kontaktinfo for booking i tillegg til hamburgermeny osv. Check it out !

Og til slutt, for de som er interessert i slikt, teknisk rider; hva kan dere stille med av backline/sceneutstyr?

Vi har en teknisk rider så lang som et ondt år.. men i korte trekk : 1 Marshall 2000 m kabinet. 1 Fender Delux combo. 1. Mesa Boogie bass amp m kabinet. 1 tama slagverk m en basstromme, high-hat, symbaler, tammer og skarp. Et peavy kabinet u forsterker. Vokal micer til «alle» og monitorer til «alle». Detaljer om alt kan man få om man tar kontakt med Inside.

Hva med backstagefasiliteter?

Vi har et lite back-stage rom rett ved scene. Ikke stort, men ingen har klaget ennå.

http://www.insiderockcafe.no/