KISS i Oslo (14/6)

KISS i Oslo (14/6)

Mandag 14. juni 2010 – Oslo/Valhall

KISS

+

WIG WAM

C.C. NOK 750,- + avgift

Fri alder

 

 

KISS I VALHALL

Bassist Gene Simmons og gitarist Paul Stanley spilte i bandet Wicked Lester sammen, og etter å ha rekruttert gitarist Ace Frehley og trommeslager Peter Criss ved å annonsere i New York Times i 1972, da de andre medlemmene sluttet, byttet de navn til Kiss. Bandmedlemmene bytter på å synge på sporene, men Simmons og Stanley er de som synger på flest spor. Debutalbumet Kiss kom ut i 1974, etter at bandet hadde signert med Casablanca Records. Musikkalbumet inneholder kjente spor som «Deuce», «Black Diamond» og «Strutter».

Kiss fikk først ordentlig suksess etter at de gav ut konsertalbumet Alive! i 1975. De var ifra 1975 til 1979 et av verdens mest innbringende band og USAs desidert største. Fra 1979 og utover på 1980-tallet ble gruppen gradvis mindre populær. Delvis fordi Peter Criss og Ace Frehley sluttet i bandet, og at de gjenværende medlemmene tok av ansiktsminken, første gang 18. september 1983 på MTV.

Kiss ble bedt om å spille på MTV Unplugged 9. august 1995, og Simmons og Stanley tok kontakt med originalmedlemmene for å høre om de ville være med på noen låter. Det skjedde, og grunnlaget for en gjenforening med originalbesetningen var startet. 28. februar 1996 stilte originalbesetningen opp på Grammy Awards i full sminke og med kostyme fra «Love Gun-perioden». 16. april annonserte de at de skulle turnere sammen på en pressekonferanse, som ble sendt samtidig til 58 land. 20. april ble nesten 40 000 billetter til den første turneen solgt på 47 minutter. De spilte så sammen på to turneer, og ga ut albumet Psycho Circus 22. september 1998. Siden 2003, da Criss og Frehley igjen sluttet i bandet, har Kiss bestått av bare av de to originalmedlemmene Paul Stanley og Gene Simmons.

Til sammen har Kiss solgt rundt 100 millioner musikkalbum, i tillegg til enorme mengder supportereffekter, inkludert leker, en tegneserie publisert av Marvel, og en spillefilm (Kiss Meets the Phantom of the Park) fra 1978. Kiss har over 3000 offisielle supportereffekter, alt fra vin, kondomer og gravkister. Gene Simmons har uttalt: «We are not a band – we are a brand».

Kiss fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame 11. august 1999.