SWEDEN ROCK 2010 – Verdens beste?

SWEDEN ROCK 2010 – Verdens beste?

SWEDEN ROCK 2010

Sølvesborg/Norje – Sverige

9/6 – 12/6

Sweden Rock Festival blir i år arrangert for 19. gang og er Nordens desidert største rene rockefestival. Alle band og artister som har betydd noe eller som fremdeles betyr noe har spilt der. Årets festival har samlet sammen en imponerende line up med Guns ‘n Roses og Aerosmith øverst på plakaten.

Sweden Rock Festival blir av mange omtalt som en av verdens beste utendørsfestivaler. Ble første gang arrangert i 1992, den gang som en endagsfestival og med bare 10 band på plakaten. Allerede året etter var Sweden Rock utvidet til en todagers festival og med betydelig flere band (23). Festivalen ble arrangert som en todagers festival de neste årene fram til og med 1999. I 2000 ble det innført en tredje dag, men de gikk tilbake til to igjen de neste 2 årene, før de igjen utvidet til tre dager i 2003. I 2007 ble enda en dag tilført og Sweden Rock har siden da vært en firedagers festival. I fjor var det hele 69 band som spilte under Sweden Rock.
Den aller første Sweden Rock ble arrangert i Olofström, men ble allerede det andre året flyttet til Karlshamn. Fra 1998 ble Sweden Rock lokalisert helt ute ved kysten i Norje og har siden da blitt arrangert der.

Aerosmith.jpg

Som nevnt er det GUNS N’ ROSES og AEROSMITH som er de aller største navnene under årets festival, men det er massevis av andre gode navn å finne i line upen deres i år. GARY MOORE, SLAYER, BILLY IDOL, BACKMAN & TURNER, WASP, DANZIG og CINDERELLA er store kjente navn som bør trekke masse folk til Sveriges sørkyst. U.D.O., RATT, BEHEMOTH, FATES WARNING, MAGNUM, HIGH ON FIRE, WATAIN, WINGER, DEATH ANGEL, GRAVE DIGGER, SUICIDAL TENDENCIES, PENDRAGON, NAZARETH, TREAT, CATHEDRAL, Y & T, RAVEN og BIGELF bør heller ikke skremme vekk for mange tilreisende.

Norske innslag under årets Sweden Rock er MAYHEM og JORN.

SRF_10_468x60.gif

PROGRAM

SRF_10_band.jpg
 
 Program med spilletidspunkt finner du her