APOLLYON (Immortal) – Less is more

APOLLYON (Immortal) – Less is more

Apollyon er en kar som tok over bassen i Immortal da de startet opp igjen i 2006. Han er også bassist, vokalist og trommis i Aura Noir, trommis i Waklevoren og gitarist i Lamented Souls. Apollyon har også en fortid i Cadaver/Cadaver Inc, Gorgoroth og Dødheimsgard. Man kan vel trygt si at han er en allsidig musiker ettersom han spiller det som skal være. Han forteller i dette intervjuet at han for eksempel spilte bass i over 9 år før han kjøpte sin egen bass. Han har ikke peiling på hva slags bassrigg han har i Immortal, han foretrekker 4 strenger for å slippe å bli sjekket opp av mannfolk og hans drømmerigg er brun. Les mer om dette og mer i The Down Below Series med Apollyon.

Immortal_Apollyon_1.jpg

Når begynte du å spille bass? Hva/hvem var det som inspirerte til å begynne med basspillinga?

I 95 tror jeg, da vi skulle spille første Aura Noir konserten. Kjøpte min første bass i 2004, tror jeg. Lite inspirasjon inne i bildet, gitt.
 
Hvilken rolle mener du bassen bør ha i et band? Primus, AC/DC, eller litt av begge?

Kommer helt an på hvordan man vil at bandet skal låte da, men i lengden blir det slitsomt med Les Claypool.

Hva mener du kjennetegner deg som bassist, teknisk og musikalsk?

At jeg spiller dritenkelt, for at det skal låte best mulig live og på skive.

 
Har du noen form for musikalsk utdanning?

Kan vel ikke si det. Spilte piano i 4 år fra jeg var 7, men jeg syns det var døvt å spille etter noter. Jeg er sånn gehør-fyr. Dessuten fikk jeg ikke spille det jeg var hypp på. Jo, også gikk jeg og Simen Vortex på folkehøyskole sammen. Vi hadde nok lært mer hvis vi hadde blitt hjemme, men da hadde vi jo gått glipp av gruppemassasje, diverse karneval og masse fjortiser på sin første fleinsopptur.

Har du noen tips for å utvikle og vedlikeholde teknikk og kreativitet?

Det er vel bare å spille masse, skulle jeg tro, som med alt annet. Jeg spiller svært lite, så jeg må omtrent lære meg å spille bass hver gang jeg har bruk for den.

Har du noen triks i forhold til det å få ekstra tøff lyd eller schwung på et bassriff?

Slap-hand! Haha..nei du..Det eneste jeg kan si er at man må huske på at man spiller bass, dvs. at man har et visst ansvar for at trøkket blir opprettholdt. Mitt tips blir da å følge basstromma fremfor gitaren.

88413890d4070fb1045f26f2aa899617.jpg

Hvordan forbereder du deg til en livespilling?

Hvis jeg har anledning, spiller jeg gjerne litt først. Kjipt å bli stiv midt i konserten.

Hva med turnélivet, noen tips for å prestere dag etter dag på veien?

Jeg syns det er fett å spille live. Da trenger jeg ikke noe annen motivasjon. Å spille forholdsvis nykter har alltid vært en greie for meg. Èn ting er at man får merkbart dårligere kondis bare av en øl eller 5, men det viktigste for min del er at jeg blir mindre "possessed" og mer likegyldig for hver øl jeg drikker.

Er riktig musikkutstyr viktig for deg og hva slags utstyr/ effekter bruker du evt?

Nei. Det er viktig at det funker til mitt bruk. Jeg vet for eksempel ikke hva slags bassrigg jeg har på raideren med Immortal.

Min egen bassforsterker kjøpte jeg for et år siden av en gammal mann som hadde brukt den til å mikke opp trekkspillet sitt.

Hvordan ville drømmeriggen sett ut?

Brun.

Hvor mange strenger skal bassen ha, og hvorfor?

Fire er nok. 5 ser halvbögig ut, 6 er helt latterlig døvt.

Mot min vilje har jeg brukt 5 strenger i Immortal fra og med innspillingen av den nye skiva, men jeg syns det ser helt jævlig ut og jeg syns det er utrolig flaut.

I prinsippet er ikke 5 strenger SÅ jævlig, siden den strengen man får ekstra er mørkere. Men det går altså an å bytte ut den lyseste strengen på en 4 strenger og med den mørkeste fra en 5 strenger, så får man det beste fra begge leire og unngår samtidig å bli sjekka opp av mannfolk.

Plekter eller fingre? Hvorfor?

Jeg bruker plekter, fordi jeg aldri har øvd på noe annet. Uansett, fingre er bra hvis man er jævlig flink. Det har riktignok en tendens til å låte dårligere live, men en ordentlig bassist bør vel bruke fingra.

Immortal - All Shall Fall.jpg

Noen tips til andre som ønsker å begynne med buldrebass i bøljeband?

Less is more. Tenk at du spiller bass, ikke gitar.

Kan du nevne tre bassister innen metall som har en stil du liker, og hva du liker med dem.

De som utmerker seg for min del er kanskje Petter fra Audiopain/Virus, Didrik fra Obliteration +++ fordi de gjennomgående spiller lure og smakfulle bassganger. De tenker bass, ikke gitar. Ellers vet jeg ikke. Digga Steve Digiorgio før pga første Sadus og Autopsy.

Hvis du skulle velge tre bassister (ikke nødvendigvis innen metall) som har vært inspirasjoner for deg, hvem ville det vært? Fortell litt om hvordan de har inspirert deg.

Geezer Butler, Cronos og Cliff Burton f.eks?? De har i hvert fall inspirert meg på forskjellig vis. Butler fordi han spiller fett, Cronos fordi han spiller med attitude fra helvete og Cliff Burton fordi han levde seg max inn i musikken og hadde en kul stil.

Hvem kunne du tenkt deg å se i denne serien?

Didrik Telle sier jeg.

http://www.myspace.com/immortalofficial
http://www.myspace.com/auranoir
http://www.myspace.com/lamentedsouls
http://www.myspace.com/waklevoren