TRONDHEIM ROCK 2010 – Party

TRONDHEIM ROCK 2010 – Party

Trondheim Rock, årets sommerfest på Torget nærmer seg med stormskritt og i den forbindelsen dro vi inn festivalgeneral Morten Diesel Dahl for litt mer info om arrangementet.

Diesel_1_1179449c.jpg

No Dawn, Divided Multitude, Keep of Kalessin og Mayhem spiller i en mye smalere sjanger enn for eksempel Dimmu Borgir og Kamelot. Hvordan tror du det slår ut publikumsmessig?

Mayhem er grundere innen sjangeren og er en av norsk rocks spydspisser både her hjemme og i utlandet gjennom mange år. Det sier litt når Rockheim har gjenskapt øvingslokalet til Mayhem som en del av den permanente utstillingen på museet. Mayhem fikk kjempekritikker etter Inferno i påska. Vi mener vi har funnet en verdig etterfølger til Dimmu som headlinet Metaldagen på Trondheim Rock i fjor. Vi har også gjort et poeng å vise bredde på Trondheim Rock når vi på åpningsdagen presenterer det mørkeste mørke og avslutter søndag med Jon Lord i selveste Nidarosdomen! Keep of Kalessin er plateaktuell med sitt splitter nye album og har mange nye fans etter sin opptreden i beste sendetid på TV. De co-headliner sammen Mayhem men vi har lagt KoK inn i programmet kl 20 på fredagen så også den ungre garde kan få med seg konserten i egen skjenkefri sone.

Magnum og Gary Moore på lørdag bør bli en stor fest.

Etter at Gary Moore etablerte seg som en av verdens mest respekterte og populære rockegitarister følte kanskje noen rockere at vi "mistet" mannen en periode når han flørtet med bluesen. Når han nå har valg å konvertere tilbake til rocken sier det alt når Sweden Rock presenterer han som tredje største headliner, (etter Aerosmith og Guns n Roses), av 60 band på årets SFR. Når Gary velger Trondheim Rock Fest som den Norske konserten vet vi at det tar av når både hans soloklassikere som Over the Hills og favoritter fra hans tid i samarbeid med Lizzy/Lynott runger utover Torget. Kan vel også si at det blir garantert ståpels når Magnum drar i gang med Just Like an Arrow, How far Jerusalem og On a Storytellers Night.

Så svaret er JA – vi ønsker velkommen til en helvetes stor og steinbra fest.

Lørdag kveld med Glenn Hughes og kanskje Jon Lord på Prinsen scene bør bli en aften til erindring. Det er nok en stund siden de gutta der har spilt på en såpass liten scene, hehe.

Prinsen er Trondheim Rock sin VIP fest, der alle artistene fester etter Torget. Biletten koster kr 200 og man må ha kjøpt billett på Torget for å få kjøpt billett til Prinsen. Mange har skjønt at det er helt unikt å feste sammen Gary Moore Band, Magnum og de andre artistene. Faren for en legendarisk jam session er stor – og da vil jeg si at dett er en fordel med en intimt lokale. Det er plass til kun 600 pers i på Stage Prinsen så jeg vil anbefale å kjøpe billetter snarest før de blir utsolgt.

TRF_Annonse11.png

Søndag blir også Nidarosdomen benyttet som konsertarena.

Målet er at Trondheim Rock skal bli i samme divisjon som Molde Jazz og Notodden Blues der flere av byens arena blir tatt i bruk. Nidarosdomen ligger "on the same block" som Torget og Prinsen – og vi ble veldig glade når kirkens menn tillot oss å bruke nasjonalhelligdommen som en del av Trondheim Rock.

Selv om ikke musikken er av det mest extreme, så kan det nok dukke opp en og annen svartkledd i kirka på søndag. Hvordan tror du denne konserten blir?

Med kompet fra Opeth i bandet, Glenn Hughes i byen, samt vokalist Steve Balsamo som spilte hovedrollen i Jesus Christ Superstar som Hank von Helvete gjorde, kan ikke dette bli annet en en fantastisk musikalsk og visuell opplevelse i en lyssatt Domen.

Har du ikke vært i kirka på en stund kan jeg anbefale et besøk i "kirkenes kirke" søndag 23 mai.

Trondheim Rock har vært dyktig å la band med lokal forankring få spille. Hvor viktig er det for festivalen?

Når vi drar internasjonale stjerner til Trondeim føler vi at det er vår plikt å også presentere det beste regionen har å tilby. Publikum har ikke blitt skuffet så lang at vår lokale innslag og vil vel påstå at årets program er det beste så langt. No Dawn skal vant den norske finalen av Wacken Metal Battle og skal representere Norge på Wacken Open Air. Divided Multitude nye plate Guardian Angel har fått kjempekritikker og bandet har fans i hele nord-europa. Stargazer er et stjernelag som følger melodisk rock tradisjon i Nidaros Studio.

Samme som i fjor eller blir det noen endringer på områdeplan, barløsning og logistikk på Torget i år?

Det blir mer eller mindre samme planløsning som i fjor. Vi garanterer nok serveringspersonell og toalett for å unngå irriterende køer. Slik ser planløsningen ut:

2010_konsertomrade.jpg

Kan vi håpe på samme suksessen som i fjor?

Sommeren har endelig kommet til Trondheim. Vi mener vi har fått på plass et flott program og Torget er en flott arena der vi koser oss med god musikk og kjente artister som har betydd mye for mange over lang tid. Trondheim Rock 21-22 mai er festivalsesong åpningen og byen står klar til å ta imot publikum fra hele landet.

Folket trenger Trondheim Rock og Trondheim Rock trenger folket – så vel møtt til ei kjempehelg.

http://www.trondheimrock.no