KARMØYGEDDON KICK OFF – Bergen – Garage

KARMØYGEDDON KICK OFF – Bergen – Garage

Kickoff-konserten til Karmøygeddon på Garage i Bergen fristet med tre band i line upen og ga en god forsmak til årets Karmøygeddon Festival. Bandene som spilte var Nordavind, Hellish Outcast og Thundra som headlineren og som ekstra godbit ble videoer vist på lerret av band som skal spille under årets festival i Haugesund den 23. og 24. april.

Karm_KickOff_2010_Bergen_Nordavind.jpg

Nordavind fra Stord har holdt på med metall musikk siden 2004 som studioband og åpnet konserten. Demoen deres "Ukjend Land" kom tidlig i 2006 og to år senere fulgte det første albumet "Bekning" som ble selvprodusert før Nordavind signerte en deal med Indie Distribution. I fjor hadde bandet sin debutkonsert under Karmøygeddon festivalen i Haugesund og fikk veldig gode kritikker både for livedebuten og for skiva. Musikken er en mikstur mellom viking og svart metall med folklore inspirasjoner. Nordavind var i godt humør og spredte lystig stemning på scenen og blant publikum med harmoniske metalltoner som minnet om bål- og drikkesanger. Guttegjengen og fiolinjenta var en bra innledning på konsertkvelden og beviste at deres livepotensiale hadde forbedret seg enda mer siden i fjor. Bandet består i dag av originalmedlemmene Øystein på vokal og Geir på gitar, Håvard (vokal, bass), Irene (fiolin, synth), Bjarne (tromme) som kom inn i 2007 samt Arve som andregitarist.

Karm_KickOff_2010_Bergen_HO.jpg

Hellish Outcast har eksistert siden 2001 og har spilt en god del konserter i Norge, bl.a. som representant for Bergen på Wacken Metal Battle 2008 i Trondheim. Bergensbandet hadde æren av å være andre band ute på kickoff-konserten og leverte et ordentlig slag i trynet konsert med en rå tøff thrash med death metal innslag og rekrutterte sikkert en god del nye fans fra publikum. Det ble mer fart i publikum under denne konserten enn da Nordavind spilte, mye på grunn av at det nå var raskere rytmer.
Gitarist Martin Legreid, bassist Mads Mowinckel (Breed) & trommis Mads Lilletvedt (Byfrost) serverte som alltid en tung brutal konsertopplevelse som sikkert skapte en del stive nakker i etterkant av konserten. Gjennom masse liveerfaring har Hellish Outcast fått seg en god performance sammen med vokalist Sjalg Otto Unnison (Betatt, Leadsledge) som har vært med i bandet siden januar 2008. Til tross for at bandet som alltid gjorde en knall konsert og gjorde som de alltid har gjort, virket det som om noe manglet på at dette skulle bli helt topp.

Sjalg Ottos frisyre har skiftet ekstremt fra albuelangt svart hår til skinhead og jeg synes som metallmusiker at det er blasfemi å barbere håret slik, fremfor alt at Sjalg Otto hadde et av de beste headbangeremnene i Bergen. Vi får håpe at han ombestemmer seg og lar håret vokse ut igjen. Hellish Outcast slapp sitt siste album i 2008 med navn "Raping – Killer – Murder" som anbefales med gode reviews internasjonalt.

Extreme metallen til Hellish Outcast skilte seg litt ut fra de andre 2 banda denne kvelden, men det gjorde ingen stor forskjell for publikumet.

Karm_KickOff_2010_Bergen_thundra.jpg

Noe mer episk metal ble det med headlineren Thundra som minnet sterkt om gamle Einherjer, ikke minst fordi dette prosjektet fra Karmøy oppstod da bassist Stein Sund (ex-Einherjer, Throne of Katarsis) og trommis Harald Magnus "Rivheim" Helgeson (ex-Enslaved) og keyboardist Nils Johansen startet opp dette bandet. Helt fra starten i 1998 var også Rune Fredriksen på gitar (Pictures of Pain, Numbed, Evig Natt) og vokalist Steven Grindhaug med i bandet. I 2008 forlot Thor Erik "Grimnisse" Helgesen Thundra for å bruke tiden på sitt hjertebarn Throne of Katarsis og familien.
Mørk viking metal har Thundra skrevet på sin flagg helt fra begynnelsen og med tre fullengdere i kofferten har de bevist at de kan erobre metallhjerter med norrøn mytologi og tøffe riff og har kanskje fått seg en plass på Odins side i Åsgård uten hjelm, skjold og sverd. Musikalisk og atmosfærisk var Thundra veldig velkomne blant det headbangende fotfolket og kunne sikre seg i hvert fall hyllesten fra et øldrikkende publikum der nok de fleste kom fra Haugesund og omegn. Karmøyguttene gjorde en bra forestilling og jeg var overrasket over dette bandet over hvor bra de er. Det er i alle fall et band som man skal følge med videre. Siden Harald også er med og organiserer Karmøygeddon festivalen fikk han i 2009 kontakt med label manageren Olaf fra Einheit Productions. Slik har Thundra fått seg en platekontrakt og slapp sitt tredje verk "Ignored by Fear" på dette plateselskapet samme året og skiva fikk gode kritikker i en samlet presse.

Karmøygeddon Line-Up:

ARCH ENEMY (Sve)
ATROPOS (Nor)
ENSIFERUM (Fin)
RAGE (Tys)
EVIG NATT (Nor) 
GLITTERTIND (Nor)
MISTUR (Nor)
THE HAUNTED (Sve)
TRIOSPHERE (Nor)
TRISTANIA (Nor)
TYR (Fær)
WITCHHAMMER (Nor)
WOLF (Sve)

http://karmoygeddon.no/

http://www.myspace.com/nordavindband
http://www.hellishoutcast.com
http://www.myspace.com/hellishoutcast
http://www.thundra.net
http://www.myspace.com/thundra