AUDREY HORNE – Trondheim – Blæst

AUDREY HORNE – Trondheim – Blæst

På meget kort varsel ble det klart at Audrey Horne skulle spille på Blæst i Trondheim og etter å ha opplevd dem 3 dager på rad høsten 2007, gjorde jeg det ganske raskt klart for omgivelsene at her skulle jeg på konsert. Jeg innfant meg en drøy time før annonsert konsertstart, og oppdaget med glede at her var det allerede møtt opp en god del folk. Jeg var litt skeptisk til om det faktisk kom så mye folk, siden konserten ble annonsert på under en ukes varsel, men det dukket opp en flott mengde og det ble riktig så koselig på Blæst denne onsdagskvelden.

Ut i fra konsertomtalen her på Eternal Terror fra konserten i Bergen 4. mars, hadde man stor tro på at setlista ville være noenlunde det samme, og det betød at bandet ville spille sitt nye selvtitulerte album i sin helhet og låtene i kronologisk rekkefølge. Dette skulle vise seg å stemme på en prikk og de spilte, som i Bergen, noen eldre låter som avslutning på konserten.

Det var en smule dødt ute i salen på de første låtene, men dette fikset Toschie på en glimrende måte.

Det er sjelden man ser slik spilleglede som det Audrey Hornes vokalist Toschie utøver på en scene og han har en fantastisk evne til å få med seg publikum. Han har øyekontakt med de fleste som er mulig å få øyekontakt med og slikt fungerer glimrende når den riktige kjemien skal oppnås mellom bandet og publikum. Han tok flere turer ned på gulvet mens han sang og han skapte en nærhet som gjorde at publikum tødde opp og livet ble merkbart bedre utover i settet.

Jeg hadde ikke hørt en eneste tone av den selvtitulerte skiva på forhånd, men allikevel var det lett å la seg rive med under konserten, for låtene er alle lette å like. De er fengende, melodiøse og de varierte en tanke mer enn på de 2 forrige skivene, og muligens er de en tanke "snillere" enn det vi har fått servert fra Audrey Horne tidligere. Likevel er det masser med trøkk gjennom hele settet, det er tonnevis med tøffe riff og gutta gjør en ypperlig jobb nok en gang.

Det var ingen som forlot lokalet før siste tone var spilt, og er ikke det et bevis på at konserten er bra, så vet ikke jeg. Audrey Horne er noe av det bedre vi har på rockefronten her hjemme for tiden. Jeg digger dem og jeg vet med sikkerhet at de skaffet seg en del nye fans under denne konserten i Trondheim.

http://www.myspace.com/audreyhornemusic