AUDREY HORNE – Bergen – Kvarteret

AUDREY HORNE – Bergen – Kvarteret

Torsdagskveld inviterte Bergen Realistforening til en god dose melodiøs hard rock på Kvarteret i Bergen. Audrey Horne har nylig sluppet sitt tredje album og dette feires med releaseparty og turnéstart i hjembyen. Audrey Horne sørget for at det skulle bli en feiring vi sent kommer til å glemme.

Oppvarmingsbandet Ribozyme var helt ok. Låtene de spilte var bra, vokalen var utrolig god, men dessverre så var scenepresentasjonen relativt dårlig. De kommuniserte ikke med publikum, og det var vanskelig å se dem på grunn av overdrevent mye røyk på scenen. Det vi så var skygger som stod helt stille, men det vi hørte var god musikk.

På siste sang fikk de med seg Thomas Lønnheim på gitar og trommer. Han alene fikk mer liv i publikum enn det Ribozyme hadde gjort hele kvelden. Hadde det ikke vært for Lønnheim så hadde oppvarmingen vært kjedelig. Ribozyme burde lære av scenepresentasjonen hans.

Da røyken hadde lagt seg var det Audrey Horne sin tur. Introen "These Vultures" fra deres siste album startet, og etter hvert kom en og en av bandmedlemmene ut på scenen. Kjetil Greve på trommer, Arve Isdal og Thomas Tofthagen på gitar, og til slutt kom mannen alle ventet på Toschie Rød på vokal. På bass hadde de fått med seg en med navn Espen og på keyboard en med navn Kim.

Toschie Rød fikk oppmerksomheten til publikum ved første øyekast. Han hadde en fantastisk scenepresentasjon og fikk publikum til å synge og danse med. Stemningen var på topp da han gikk av scenen, ned til publikum og fikk de til å hoppe i takt med han. Audrey Horne fikk temperaturen til å stige i lokalet, og Isdal fikk oppmerksomheten til jentene på første rad ved å kaste skjorten.

De tre første låtene Audrey Horne fremførte var også de tre første sporene fra deres nye album "Audrey Horne". Da de startet på fjerde låt "Down Like Suicide", som også er det fjerde sporet på albumet, var det ikke vanskelig å skjønne at de skulle spille hele albumet i kronologisk rekkefølge. Så de som hadde hørt albumet fra før av gledet seg til resten av konserten.

På "Brigdes And Anchors" spilte Isdal og Tofthagen en nydelig gitarsolo simultant. To meget dyktige gitarister som spilte perfekt. Kvelden på Teglverket var fylt med gitarriff, uforglemmelig scenepresentasjon og allsang. "Farwell, farwell, we will see you again" sang publikum på siste sang "Godspeed", som også er siste sang på albumet.

Bandet takket for seg og gikk av scenen, vi trodde konserten var over. De kan ikke ha vært borte i mer enn ett minutt før Kjetil Greve kom på scenen og satte seg ned på trommene for andre gang. Resten av bandet kom ut og Toschie sa "We're gonna play som old shit!". Applaus og jubel kom da de startet på låten "Confessions & Alcohol" som er fra deres første album "No Hay Banda". Albumet som gjorde Audrey Horne kjente ved å vinne Spellemannsprisen i sjangeren metal i 2005.

Audrey Horne avsluttet settet med deres mest kjente sang "Threshold" fra albumet "Le Fol". Da Toschie sang "Somebody told you they left me for dead.." så fortsatte publikum med "..well call off the search team, 'cause I am still here".

En vellykket konsertkveld for Audrey Horne. Publikum elsket dem og gikk fornøyde hjem fra Kvarteret. Har du sjansen til å se dem live, så grip den. Det blir en opplevelse du sent vil glemme.

 

Setlist:

1. These Vultures

2. Charon

3. Circus

4. Down Like Suicide

5. Blaze Of Ashes

6. Sail Away

7. Bridges And Anchors

8. Pitch Black Morning

9. Firehouse

10. Darkdrive

11. Godspeed

—–

12. Confessions & Alcohol

13. Threshold