SISTA SEKUNDEN på Garage Oslo (13/3)

SISTA SEKUNDEN på Garage Oslo (13/3)

Lørdag 13. mars 2010 – Oslo/Garage

WHAT WE DO IS SECRET PRESENTERER:

SISTA SEKUNDEN (SE)

+

PAPER (SE)

+

DJ Jon A (CommonCause)

C.C. NOK 120

20 års leg plikt

Sista Sekunden fra Malmö startet opp i april 2005 med det målet å få liv i Sveriges hardcorescen. Det var tørke, spesielt i Malmö, og noe manglet – HARDCORE! Etter to måneder hadde bandet sin første demo ute og gjorde sitt første show. 

I løpet av et år hadde Sista Sekunden utgitt debutskive "Instigate", 2006, og allerede fått seg et navn. Etter to turneèr ble bandet en husholdningsartikkel i Sverige. Resten av året  ble brukt til å kreere sin andre fullengder – "Skyll Inte på Oss", (Instigate/Wasted Sounds/Rock Room), som ble utgitt i 2007. Videoen "Bombplan" fikk femsifrete ratinger på Youtube.

 

 

sistasekundeninni.jpg

 

Foto: Jens Nordström

Etter et trommisskifte begynte turneringen for alvor, bl.a i hjemlandet, Tyskland og Japan. I 2008 utga gruppa en 7'tommer – "Sista Försvarslinjen" (Instigate/P-trash/FFYM) som økte reisefrekvensen i Europa. Samme høst befant Sista Sekunden seg på en fem uker lang USA turné. På Vestkysten førte dette til løftede øyebryn fra slipsgjengen, men svenskene lot seg ikke skremme og fortsatte i samme D.I.Y ånd.

I 2009 var timeplanen fullbooket og nye låter ble til underveis.

2010 har nettopp begynt, men Sista Sekunden har planer som strekker seg langt. I løpet av våren slippes et nytt album og som vanlig kommer gutta til å holde så mange gigger at det renner blod ut av øra.

Som hardcoreband har Sista Sekunden full kontroll og lar seg verken dupere av hvitskjorter eller skinnjakker. De gjør akkurat som de vil!

"Thirteen tracks and not one over two minutes – most of them don't even make it past the one-and-a-half-minute mark. Short songs don't have to mean high intensity – but when it comes to Sista Sekunden it surely does. Ripping fast, rocking and catchy riffs are lined up after each other together with bass lines that follow the same recipe and a hectic drumbeat to back it up. Influences are drawn from fast old school hardcore, much of it from the US of A with only one exception – Sista Sekunden sing in Swedish. That, and the fact that the vocalist(s) probably were born to sing in a band like this."

– Attack! webzine 

http://www.youtube.com/watch?v=ffwJ4Yv1gSc&feature=related

http://www.myspace.com/sistasekunden

PAPER (S)

"An Object", som ble innspilt live i studion, består av et utvalg av 23 låtar som ble teipa under en session. Soundet leker med punkens frustraskon, monotoiens desperasjon og popmelodienes twist.

 

paper.jpg

 

PAPER kjører på den ene siden full hardcoremanøver på to minutter og på den andre siden oppfulgt av dronete, nesten trancelignende treakkordsvarianter på utpust. Sleng på med velarrangerte melodier og ganske så tradisjonell pop som nitrat i den sterke coctailen, og der har du helhetsbildet. Punk-kraut er en beskrivelse som sier en hel del om hva Paper dreier seg om.

Lyrisk handler det ikke om kjærlighet, det handler ikke om hat, det er snarere tanker om den frustrende innsikten om livets totale meningsløshet pakket inn i en god dose svart ironisk humor. Tekster som…" don't wanna live but im too tired to die, don't wanna smile but im too tired too cry"…sier litt om styrken til Paper –  å være sårbar OG hardcore!

 

http://www.myspace.com/paperstockholm

 

WWDIS: DJ Jon A  (CommonCause)