CLITEATER – Trondheim – Fru Lundgreen

CLITEATER – Trondheim – Fru Lundgreen

Den dagen jeg fikk høre at nederlandske Cliteater skulle komme til Trondheim, ble jeg lidderlig glad i både sjel og kropp. Jeg takket Thomas, mannen som fikk dem til Norge inni meg og muligens også via nettet, og jeg satte av kvelden med en gang. Jeg skulle se Cliteater live.

Noen uker senere ble det klart at de skulle spille på Fru Lundgreen og det er så absolutt ikke det verste stedet å ha en grindcorekonsert her i byen. Supportband ble også klart etter hvert og det betød et gjensyn med Kvaksbuktabandet Laserguys. Alt lå til rette for en festaften på Lundis og jeg skulle være med.

Det var ikke like folksomt som jeg hadde forventet da Laserguys entret scenen, men fraværet fra mange som skulle komme skulle ikke få ødelegge min konsertkveld. Med en kald en i hånda var jeg klar som et egg for konsert.
Laserguys kjører på med sine korte låter. Det låter kanskje ikke like morsomt nå som i bandets spede begynnelse, men de er blitt mer samspilte og gjør unna låtene sine på kortest mulig tid. Jeg synes det hele er mer seriøst og kanskje også for seriøst og jeg savner mye av humoren som lå i en Laserguys konsert tidligere.

Jeg savner også en bass denne kvelden, for lydbildet blir noe spinkelt der gitarlyden særskilt ikke høres veldig godt før vi kommer langt ute i settet til Laserguys. Men Laserguttane gjør jobben sin og varmer opp de rundt 40 – 50 sjelene som hadde tatt turen ned i kjelleren. Festen er godt i gang.

Cliteater setter i gang en liten halvtime etter at Laserguys avsluttet, og det i et enda høyere tempo. Infoen om at gitaristen Ivan var i dårlig form gjorde at jeg var litt bekymret, men det viste seg raskt å være uberettiget. Bandet pøste på i et knallhardt tempo og viste trønderne hvordan grindcore kan og skal spilles. Kjapt og tight og med en vokalist som imponerte med å kjøre 2 vokaltyper samtidig i begynnelsen av konserten. Hans plutselige karatespark nå og da kom også overraskende på de fleste, men det var heldigvis bare spark i lufta, men beviste samtidig at han nok er en smule sprekere enn de øvrige til stede nede i kjelleren. Noen små avbrekk med noe roligere tempo fikk vi før gutta igjen fyrte løs. Det var tydelig å se at de koste seg og når moshpiten var et faktum, var Joost tydelig fornøyd med hva han så. Han skamroste publikum ved å si at "You Norwegian are the craziest". Det er slikt en moshpiter trenger å høre for å gi det lille ekstra, noe de få i piten så ut til å gjøre. Lydmessig var Cliteater bra og da skal ikke jeg klage. Synd var det derimot at det ble mindre og mindre folk igjen framme ved scenen, og det var ikke moshpitens skyld. Mulig de gikk lei og fant andre gjøremål mer interessante. Selv koste jeg meg gløgg i hjel helt til bandet avsluttet konserten, og så tok jeg meg tid til andre gjøremål, som biljard og mer inntak av kald avkjølende drikke helt til de stengte kranene for kvelden og man måtte begynne å komme seg ut i nattemørket igjen.

Jeg vil avslutningsvis takke Thomas for at han fikk Cliteater til Trondheim og i samme slengen sende en takk til Deathanie som påtok seg å arrangere disse 2 konsertene med Cliteater i Norge. Uten ildsjeler som dere hadde ikke dette vært mulig.

 

http://www.myspace.com/cliteater
http://www.myspace.com/laserguys