THE SICKENING – Death Devastation Decay

THE SICKENING – Death Devastation Decay

Etter at vår onkel reisende Sigve begynte som intervjuer her i Eternal Terror, har han blant annet intervjuet Dead Trooper og derfor følte vi for å ta en liten vri og lot Birger fra Dead Trooper få intervjue Sigve fra The Sickening og her kan du lese hva disse to fargeklattene i den norske extreme metal scenen endte opp med.

Sickening_Sigve_3.jpg

The Sickening har nå holdt det gående en stund og røska innvollene til folk både her og der. Fortell kort om oppstarten av bandet.

Bandet startet i 2003 som en lekestue for Beist og Markspist som på den tiden var dypt inne i Black Metal bandet Slagmark…. en motvekt om du vil… så utviklet det seg derfra til dit vi er i dag.

Dere har nå nettopp gitt ut debutskiva deres, hvordan har tilbakemeldingene vært så langt?

Det har vært bra tilbakemeldinger. Folk vil kjøpe skive og vi vil selge skive, så det er kos og klem hele veien.

Skiva ble utsatt noen ganger så vidt jeg vet, hva var grunnen til dette, og hvordan har samarbeidet vært så langt?

Skiva ble utsatt først pga pc kluss hos Dan Swanö som har mastret skiva, så ble det litt opphold pga at selskapet prioriterte et par turnerende artister framfor oss, men til slutt (PHUUU) kom da skiva endelig på markedet 15. desember. Samarbeid med et selskap som har tilhold i Spania vil jo nødvendigvis være nettbasert, og det kan jo noen ganger by på små frustrasjoner, men ikke noe som vi ikke har overlevd. Det at Dave Rotten (Xtreem Music) selv også turnerer en del med sitt band gjør jo at det kan ta tid å få svar noen ganger.

Hvordan er distroen på skiva? Hvem skal leserne kontakte for å få tak mesterverket?

Vil du ha fler enn 10 eks for å selge selv, ta kontakt med Xtreem Music, vil du kjøpe skiva til en antatt rimelig pris:) 8,95 euro pr nuh… www.xtreemmusic.com

Er du så heldig å treffe en av oss i bandet kan du alltids få kjøpt skive av oss for 100 norske penger. Er du ekstra heldig så kan vi sende skive pr. post dersom man slenger på porto.

Hva skjer på bassist fronten i bandet?

Der koser vi oss i luxus for tiden. Olve har inntatt sin rolle med stor suksess og er en perfekt reisekamerat, så lenge vi sørger for å ha nok mat med til mannen. Han er underveis i studiene sine, og manøvrerer sin oppmerksomhet på en utmerket måte mellom studier og the Sickening. Dersom det mot formodning skulle dukke opp en gig eller to der studier krasjer med the Sickening er det helt klart studiene som har førstepri, noe vi tre andre er meget tydelige på da vi vet verdien av studier… Dersom så skulle skje har vår gamle bassist Neeraj flyttet tilbake til Kristiansund og begynt i praksis som tannlege. Dette åpner for at han kan være behjelpelig dersom Olve må prioritere studier eller eksamener. Det betyr i klartekst at vi har en ypperlig bassist i Olve, og en ypperlig stand in i Neeraj.

The Sickening - Death Devastation Decay [2009].jpg

Deathfest Open Air i Tyskland er The Sickening på plakaten. Hvordan gikk dette til?

Jeg (Stjernestøv) har vært der som gjest de 2 foregående årene og har hatt gleden av å bli kjent med noen av de som jobber med festivalen samt Mike, som er BCP agency som er arrangør av festivalen, og med litt velplassert selvreklame, litt kyndig masing, og en real fylleprat sist festival, bestemte BCP seg for at det var på tide å la The Sickening få komme til på plakaten.

Jeg har jo opplevd dere live ett par ganger, og dere er en energi bombe med glimt i øyet. Litt ulikt en del andre death metal band her i landet. Hvordan opplever dere det å spille live? Noen morsomme episoder du vil trekke frem?

Live blomstrer vi. Vi opplever alle en enorm energiutblåsning ved å stå på scenen, og vi er alle glade i oppmerksomhet, så da bare må det bli mål det…

Vi liker også godt å se reaksjonen på enkelte når vi står på scenen og smiler og er hyggelige samtidig som vi leverer temmelig hard og brutal dødmetall…

Morsomme episoder er det mange av, men et av høydepunktene sånn rent energimessig sett må vel kunne sies å være en gig vi gjorde på 1880 i Bergen for 24 elleville ungdommer. Det var som å være tilbake i ungdommen selv, stagediving, gjestebrøling, moshpit, you name it…

Å headline Petrogring i St Petersburg i russland var jo også en rimelig heftig affære… Litt tidligere på kvelden sto en splitter naken fyr midt på gulvet og runket til cybergrind fra de russiske steppene…

Norge og death metal, det finnes noen få band der ute, men disse er stort sett veldig bra. Hva er ditt syn på norske death metal scena, noen band du vil trekke frem?

Alle som har baller nok til å spille Death Metal i dette svarte og dystre landet fortjener dagens rose eller hva det nå heter i dagspressen i disse dager…

TheSickening_live_2.jpg

Stort sett er metal band inspirert av andre metal band, hva er dere inspirert av?

Stjernestøv: Napalm Death, Jethro Tull, Slayer, Tysk husmannsporno og risengrynsgrøt

Markspist: Alt mulig fra Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris til det meste av hva death metal verdenen har å by på….. så lenge det er BRA!

Beist: Dying Fetus, Volbeat, Henker, Judas Priest.. FBI's most wanted, sickdrummer.com

Olve: Conan og wrestling

Decide, eller Cannibal Corpse?? Hvorfor?

Stjernestøv: Cannibal Corpse, fordi de stiller i en klasse for seg selv

Markspist: Både Deicide og Cannibal Corpse var ganske sentrale når jeg begynte å høre på death metal.. Men etter 17 år som death metal head, må det nok bli Cannibal Corpse. Når en ser på hva bandene har klart å gi ut av plater av god kvalitet… hehe da er det nok ikke noen tvil nei.

Beist: Cannibal Corpse. Deres discografi og sykt fete liveshows er helt uten sidestykke!!

Olve: Han ville som en motvekt ha svart Deicide, og derfor er han sensurert og svarer….CAPTAIN TORSO

Kan du beskrive låt for låt på nye skiva med dine egne ord???

Det ville blitt et jævlig langt og kjedelig svar..

Skiva representerer to epoker i bandet. Fem av låtene stammer fra helt tilbake til starten i '03 (Aggro, Dish, Castle, Obsessed og Gauge). De er litt mer av den gamle skolen når det gjelder riff og komposisjoner..

De neste fem ble skrevet i forberedelsene til innspillinga av demoen (Soild rotten) og skiva. Når det gjelder tekster og hva låtene handler om, kan jeg bare si…. Kjøp skiva og les blekka. I korte trekk kan jeg si, DEATH DEVASTATION DECAY !!!! ….Ikke noe taco altså…

 

The Sickening
Dead Trooper
Intervjuet Sigve gjorde med Dead Trooper