OBLITERATION – Oslo – Garage

OBLITERATION – Oslo – Garage

Vi kom til Garage da OKultokrati hadde gjort sitt og Dødpop var midt i sitt sett med en merkelig form for datapop. Ja, kan vel minne om Røyksopp til tider. Lyden var klar og tydelig og den anselige folkemengden fulgte med. Nå er ikke dette musikk som jeg lytter til dag. Ja, knapt nok en gang eller to i året, så jeg falt raskt av lasset og har ikke mer å si om dette.

Obli_Oslo_09_1.jpg

Det jeg og de andre jeg kjenner kom for, var nok en konsert med Obliteration. Sist jeg så dem, i slutten av november, må jeg innrømme at jeg var så full at jeg ikke engang husker at de spilte. Så denne gangen klinket jeg til med å være helt edru. Om dette er bandets beste konsert, forsinket som de var, vet jeg ikke. Men når lydbildet er sterkt minnende om det vi kjenner fra den eminente "Nekropsalms" er det lite som kan gå galt. Og lite var det… Faen heller, det er jo bare kremlåter på det nye albumet, og de spilte, om jeg telte riktig, 5 av de 7 låtene, deriblant de fantastiske "The Spawn Of A Dying Kind" og tittellåten. Det at de presset inn noen låter fra debuten var helt greit, selv om de ikke treffer meg like godt. Konserten ble på en måte mer dynamisk, og vi fikk musikk som var mer rett frem, slik at vi kunne slappe litt av og bare vente på neste godlåt.

Obli_Oslo_09_2.jpg

Bandet er tight som faen og de viser spilleglede og for meg virker det som om at de er glade i musikken sin. Jeg er spent på hvor de er i det musikalske landskapet om 5 og 10 år, med tanke på talentet og drivkraften i musikken pr. i dag… Jeg vet ikke om vokalist Solem varmer opp, men fikk et inntrykk av at han slet litt med vokalen i starten, men utover i settet var alt som det skulle være, nemlig death metal av høy klasse.

En konsert med Obliteration er som en fest, og jeg trenger ikke alkohol for å ha det gøy!

www.garageoslo.no

www.myspace.com/obliterationnorway

www.myspace.com/dodpop  

www.myspace.com/okkultokrati

 

Bilder av Sylvi Stenbeck