SUNN O))) med 2 spesielle konsert i Oslo i januar 10

SUNN O))) med 2 spesielle konsert i Oslo i januar 10

SUNN O))) SPILLER TO EKSKLUSIVE KONSERTER PÅ CHATEAU NEUF I OSLO

I januar 2010 vil SUNN O))) gjøre to ekstremt spesielle konserter på Chateau Neuf i Oslo!

Torsdag 21. januar vil bandets nyeste album Monoliths & Dimensions fremføres i sin helhet i Storsalen. Dette er en konsert med kun sitteplasser, og det vil bli benyttet et kvadrofonisk PA-anlegg.
Fredag 22. januar forflytter vi oss ned i Betong hvor vi vil få høre utdrag fra Shoshin/Grimrobes.

Sunn O))) (uttales Sun) ble født allerede tidlig på 90-tallet, den gang som en hyllest til en av drone/doomrockens mest innflytelsesrike aktører, nemlig Earth – et Seattle-band som ved hjelp av sine kraftige Sunn-forsterkere og nedstemte gitarstrenger maktet å skape en altoverskyggende lyd. Sunn O))) tok med seg dette uttrykket og utviklet sin egen sound og sitt eget uttrykk.

Sunn O))) er aktuelle med sitt nyeste album Monoliths & Dimensions, utgitt på Southern Lord Records. Dette er bandets syvende studioalbum – et intenst mesterverk. Monoliths & Dimensions er arrangert av Eyvind Kang, og inkluderer bruk av harpe, fløyte, engelsk horn og piano. Dette er allikevel ikke "Sunn O))) med strykere" eller "metal møter orkester", det er mye mer spennende enn dét. Albumet beskrives rett og slett som FOR BRA til å få karakter i ekstremmusikkbibelen Terrorizer. Det sier vel det meste. Samarbeidspartnere på albumet inkluderer Attila Csihar (Mayhem), Oren Ambarchi, Julian Priester (Sun Ra, Herbie Hancock) og Dylan Carson (Earth). Jonas Prangerød i Øyafestivalen har selv sagt dette om Sunn O))) – Sunn O))) er noe av den mest brutale og seige julinga du kan utsette øra dine for. Bandet krever kanskje noe tålmodighet av lytterne, men musikken gir vanvittig mye tilbake når man først har kommet inn i den mørke dommedagstransen.

SUNN O))) – MONOLITHS & DIMENSIONS (Southern Lord)
O)))/10 (too good to be classified by mere numbers)-Terrorizer
10/10 Musikknyheter.no
6/7 Groove.no
9/10 Rock Sound
9/10 Metal Hammer
KKKK (4/5) Kerrang!
8.5/10 Pitchfork

Torsdag 21. januar i Storsalen
Sittende konsert med kvadrofonisk PA
Monoliths & Dimensions fremføres
Dører 21.00
Konsert 21.30

Fredag 22. januar i Betong
Stående konsert
Utdrag fra Shoshin/Grimrobes fremføres
Dører 21.00
Konsert 22.00

Billettpris: 250/200 + bill.avg per konsert – 400 + bill.avg for begge