MONGO NINJA – Oslo – Last Train

MONGO NINJA – Oslo – Last Train

Hvis man kan kalle et undergrunns pønkmetallband supergruppe så fins det ingen tvil om at Mongo Ninja havner under den paraplyen. Hvor viktig det er får så være, men for et band som knapt nok har rukket å eksistere må det vel noen kjente tryner til for å trekke et nesten fullt Last Train på en mandag, som er tilfelle i dag. Kult med litt blest, men jeg merker det er flere som betviler seriøsiteten i forkant, naturligvis mye pga navnevalget og ablegøyene Schou er best kjent for her i landet. Vel, bandets Myspace er vel gjennomgått i forveien, og jeg vil si at med så ræv tett, herlig punka stil og seriøst dyktige musikanter har man lov å unne seg litt humor.

MongoNinja10.jpg

Musikken er rett fram metallpunk, som gir gode rykninger i ølmuskelen. Stikk i strid med det man kanskje skulle tro så går det meste på skinner, og oppleves nesten som litt statisk. Litt mye ninja og litt lite mongo, kanskje? Jeg merker imidlertid at det løsner en del underveis i konserten, ikke overraskende i takt med publikums økende engasjement. Bandet fullfører settet bra, og tar seg en røykepause før de kommer inn igjen og spiller, ja faktisk, akkurat det samme settet en gang til! Må pent trekke på smilebåndene, og merker at det hele glir mer naturlig på denne runden. Stemninga er løsere, og partyfaktoren noe høyere, sannsynligvis en nødvendighet for å få 100 % utav bandet. Legger også godt merke til hvor mye bedre Schou sin stemme kler denne musikken enn de andre bandene jeg har sett han i. Intensiteten i musikken er en mye bedre match, rett og slett.

Alt i alt en fet intimkonsert med et kult nytt band som faktisk greier å rølpe med stil. Ikke helt topp stemning enda, men med et helgepublikum som har låtene litt bedre under huden tenker jeg biffen smaker. Responsen hos resten av publikum er også knall, kanskje spesielt fra de som var skeptiske på forhånd. Får bare håpe bandet fortsetter å kjøre noe på denne typen scene, selv om det helt sikkert dukker opp flere åpninger for gutta å vise seg fram i større skala.