TORSOFUCK – Trondheim – Uffa

TORSOFUCK – Trondheim – Uffa

Kveldens konsert på Uffa tilhører noen få konserter som etter hvert ble legendarisk i metalmiljøet i Trondheim. Jeg hadde i utgangspunktet gledd med til denne kvelden med Torsofuck, men grunnet en sliten kropp og sjel, vurderte jeg sterkt å droppe Uffa-besøket og heller innta horisontalen på sofaen. Men etter å ha lest omtalen kollega Olve skrev fra Oslo kvelden før, fant jeg ut at dette ville jeg ikke gå glipp av. Sammen med knapt 50 andre møtte jeg opp på Trondheims fristed og så fram til en aften med svensk og finsk grindcore. Jeg missunte Oslofolket litt ettersom de hadde i tillegg fått en dose Whip i samme pakken, men med tanke på at Whip var booket og klar til Fru Lundgreen konsert ca en måned fram i tid, så jeg bort fra det og dermed lå dette an til å bli en fin aften allikevel.

Det var et friskt The Arson Project som åpnet ballet med sinnsykt kjapp og intens grindcore. De spøkte litt med å takke alle som hadde kommet, og det var nesten flaut å være blant de 10 – 12 som fant bandet spennende nok til å være der. Heldigvis dukket det opp omtrent like mange til i løpet av konserten, men fortsatt var det god plass på gulvet. Bandets vokalist fant det like greit å benytte den store ledige plassen på gulvet foran scenen og det var helt i orden.

Musikken deres var som sagt av det kjappe slaget, men de hadde noen perioder hvor de roet litt ned, før de igjen peiset på igjen. Som kollega Olve skrev i sin konsert i Oslo, så var det helt umulig å skille låtene fra hverandre. Unntaket var en mer teknisk låt der gitaristen virkelig viste at han var en meget dyktig gitarist, bassisten en dyktig og kjapp bassist og trommisen helt sykt god og kjapp trommis. Det ble ytret ord om at disse gutta helt tydelig spilte bra og mest sannsynlig hadde vokst opp med sine instrumenter, noe som for så vidt kunne vært sant.

Det var uvanlig stille til Uffa å være under konserten med The Arson Project og det var ytterst lite roping og hoiing mellom låtene. Det ble litt mer liv i publikum helt på slutten og det medførte at vokalisten til slutt trakk opp på scenen sammen med sine landsmenn. En fin og morsom start på kvelden.

Etter en annonsert pause på 20 minutter stod Torsofuck på scenen og nå var det rundt 40 personer der inne som var feststemte. En liters vodkaflaske ble åpnet på scenen og ble delt flittig mellom bandmedlemmene og publikum. Introen startet og gutta på scenen fikk på seg sine sorte masker, bandets bodybuildervokalist viste seg for første gang og alt lå til rette for fest. Men på første riffet på første låta røk en av strengene på gitaren til gitaristen og av scenen gikk gitarist og vokalist. I den påfølgende pausen fikk vi blant annet en bass- og trommeversjon av Mayhem-låta "Deathcrush". En del finske gloser ble ropt ut av både band og publikum og til tross for savnet av grindcore, var det morsomt og et riktig så festlig lag inne på Uffa. Nok en versjon av "Deathcrush", denne gang med lokal vokalist i Luctus, ble spilt før gitarist dukket opp igjen på scenen med lånt gitar og etter hvert kom også bandets V-formede vokalist inn igjen og endelig begynte gildet. Det var sinnsykt morsomt og stemningen var helt på topp. Bandet storkoste seg tydelig og vodkaflasken ble etter hvert tom. Låtene fløt rundt i lokalet på lik linje med alkoholen og det er sjeldent det er så massivt blide folk på Uffa som helt åpenlyst storkoste seg med disse gale finnene. Jeg har ikke all verden til kjennskap til låtene til Torsofuck, men i følge dem selv spilte de noen nye låter og resten eldre. Selv merket jeg meg at "Raped by Elephants" ble spilt og den tittelen skulle vel beskrive det meste av tekstene som ble gryntet og growlet fram på scenen.

Da konserten var over, var jeg ikke i tvil om at denne turen på Uffa var en klokkeren innertier. Takk til arrangøren og ikke minst takk til begge banda for en flott konsert.