KORT PROSESS – Trondheim – Uffa

KORT PROSESS – Trondheim – Uffa

Da det legendariske punkbandet KORT PROSESS fra Horten spilte på Uffa lørdag 3. oktober, var det mange som hadde møtt opp på Uffa for å overvære konserten. Først skulle Bitre Barn, et ungt og uerfarent punkband fra Trondheim spille, deretter Victimized og så Kort Prosess. En fin pakke for et sultent publikum.

Bitre Barn trakk veldig mange unge pønkere til Uffa og det er lenge imellom snittalderen er såpass lav som det den var da Bitre Barn lirket av seg sine får låter. Konserten deres ble en typisk førstekonsert for et ungt og uerfarent band. Det funket til dels bra i begynnelsen under et par kjappere punklåter, funket ikke i det hele tatt da de forsøkte seg på mer tekniske låter og fant aldri tilbake til sporet de en gang begynte på. Flyten i låtene var helt fraværende og det hele var alt annet enn tight. Likevel hadde både bandet og de fleste låtene sin sjarm, og hvis bandet øver, kan dette bli både bra og enda bedre.
Noen coverlåter fikk vi selvsagt fra et såpass ferskt band, men det var heller delte meninger om akkurat valget av disse coverlåtene som var den store snakkisen etter konserten. At vokalisten klarte det kunststykke å growle feil tekst på Napalm Death låta "You Suffer", slik at bandet måtte spille den 2 ganger, skriver vi på kontoen "Ung og uerfaren", men slikt skulle egentlig ikke vært mulig å få til.

Om andrebandet Victimised skrev vår alltid blide onkel reisende Stjernestøv følgende morgenen etter konserten: "Victimized…for et band… for en vokalist… riffinga til gitaristen stiller de fleste thrashgitarister i skyggen…. så…med en bassist som opprettholder trykket gjennom hele setet, og en trommis som like gjerne kunne spilt i death, framstår Victimized som det ultimate thrashbandet. Undergrunnen er deres lekeplass, men de burde sikte høyere… dessverre har ikke guttene i Victimized ambisjoner om å komme lengre enn der de er i dag… ære være dem for det…
Men jeg kunne fortsatt tenkt meg og sett dette bandet blomstre helt og totalt samtidig…ikke bare en og en for hver gig som går…
UANSETT, konserten på Uffa var en av de konsertene jeg kommer til å ta med meg lenge<:) "

Jeg kan ikke annet enn si meg enig i alt dette og samtidig legge til at Victimised er et fantastisk bra band, spesielt når alt funker, noe det gjorde denne kvelden, Det er så bra thrash og så bra riffing at det nesten er slik man ønsker at både Anthrax og Metallica burde ha spilt. Ahh…et drømmescenario.

Så var det Kort Prosess. En tightere punkekonsert skal du lete lenge etter. Man skulle ikke tro at bandet ikke har spilt live sammen på lenge, men det låt bare helt nydelig. Ultradyktige musikere som vet hvor de har de andre i bandet, gjør at en konsert sjelden blir dårlig. Kort Prosess spilte så bra at hele konserten deres bare fløy av sted og vips så var den over, og det første du tenkte på, var at dette faktisk var kort prosess.

Så mye mer er det ikke å si om denne kvelden. Det tok litt tid før den begynte og den ble kortere enn forventet.